16/05/2017 ΣΕ Ευρωκλινικής Αθηνών & Ευρωκλινικής Παίδων (Η λύση είσαι εσύ – Απεργία #17MGr #ergnews)

Σωματείο Εργαζομένων Ευρωκλινικής Αθηνών & Ευρωκλινικής Παίδων

Η ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ζωή μας πλέον θυμίζει την γνωστή ιστορία «του βατράχου που βράζει». Η ιστορία αυτή βασίζεται στην προσαρμοστικότητα του βατράχου στο περιβάλλον του. Αν δηλαδή βάλουμε ένα βάτραχο σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, αυτός θα πηδήξει αμέσως έξω και θα το σκάσει. Αν όμως τον βάλουμε σε μία κατσαρόλα και αυξάνουμε σιγά-σιγά την θερμοκρασία του νερού, ο βάτραχος καταναλώνει όλη την ενέργειά του ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Οπότε, όταν τελικά το νερό βράζει, ο βάτραχος δεν έχει πια την δύναμη να αντιδράσει και πεθαίνει μέσα σε αυτό. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: ο βάτραχος πέθανε γιατί το νερό έβρασε ή γιατί δεν αντέδρασε την κατάλληλη στιγμή και δεν πήδηξε έξω από το βραστό νερό;;;

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι καταναλώνουμε όλη μας την ενέργεια και την δύναμη στην προσπάθειά μας να προσαρμοστούμε στις συνθήκες:

• Μνημόνιο 1, μνημόνιο 2, μνημόνιο 3, τώρα μνημόνιο 4 και η αλήθεια ξεκινά πριν από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση.

• Φοροληστεία – μειώσεις στις συντάξεις – υποβάθμιση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας

• Ξεπούλημα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

• Εργασιακός Μεσαίωνας με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώσεις μισθούς, τρομοκρατία, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάπτυστες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου υπάρχουν, ανεργία.

Και εμείς που εργαζόμαστε στην ιδιωτική υγεία είμαστε μάρτυρες του μοντέλου της ανάπτυξης και της αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οι εργοδότες μας αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους και την κερδοφορία τους ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τους μισθούς μας, κάνουν απολύσεις, ασκούν τρομοκρατία, διαπραγματεύονται ΣΣΕ (για όσο θα υπάρχουν ακόμα) με νέες μειώσεις και κατάργηση επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο έχει μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 45% και το βιοτικό μας επίπεδο συνεχίζει σταδιακά την κατηφόρα. Έχουμε μπει ήδη στον φαύλο κύκλο να επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής και εμείς να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

Η ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

 

Αθήνα, 16/05/2017

Advertisements

Comments are closed.