14/05/2017 Ε Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου Ικαρίας (Απεργία #17MGr – Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα του νέου μνημονίου #ergnews)

Ενωση Τεχνικών Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Σάμου Ικαρίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !

Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα του νέου μνημονίου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατά απαίτηση εργοδοτών-κεφαλαίου-Ε.Ε, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων τα οποία θα πλήξουν ακόμα περισσότερο εργαζόμενους και συνταξιούχους! Πρόκειται για ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο θα σημάνει νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της Κυριακάτικης αργία.

Με τη μείωση του αφορολόγητου (πάει στα 5.861 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα)και των συντάξεων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμα ένα μηνιάτικο.

Με τη νέα συμφωνία, εκχωρείται σε «επενδυτές» το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Οι προς εκποίηση παραγωγικές μονάδες δεν θα έχουν καμιά επιχειρηματική σχέση με τη ΔΕΗ. Ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση και υδροηλεκτρικών μονάδων σε επόμενη φάση.

Έχουμε εμπειρία από τη μέχρι σήμερα πορεία της απελευθέρωσης της ενέργειας: Αρκεί να δει κανείς πόσο αυξήθηκε συνολικά τα τελευταία χρόνια το ποσό που βγαίνει από την τσέπη των εργαζομένων για να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Πότε αυξάνεται ο ένας φόρος, πότε ο άλλος, πότε η τιμή της κιλοβατώρας και διάφορα άλλα τέλη που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς. Χαρακτηριστικό είναι το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος που πληρώνουμε για τις ΑΠΕ και την περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη»), το οποίο σημείωσε αύξηση από 0,3 € το 2010 σε 25 € το 2017 για κάθε 1000 kWh. Στο ίδιο διάστημα, τα τιμολόγια του ρεύματος αυξήθηκαν κατά 48,5%.

Συνάδελφοι,

Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων. Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη & να λυθούν αυτόματα τα προβλήματα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμη μας.

Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.

Δεν είναι «μια μπόρα που θα περάσει»,

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :

ΣΑΜΟΣ: 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

14/5/2017

Advertisements

Comments are closed.