12/05/2017 Σ ΟΤΑ Αττικής (Στάση εργασίας & συγκέντρωση 16/05 – Καμία απόλυση συμβασιούχου! #ergnews)

Συνδικάτο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής

Καμιά απόλυση συμβασιούχου!!

Η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουσιαστικά αποτελεί ταφόπλακα στην εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων, αφού θεωρεί παράνομες όλες τις συμβάσεις που παρατάθηκαν, καλεί τους επιτρόπους να μην υπογράψουν εντάλματα πληρωμής αλλά και να επιστρέψουν πίσω όλους τους μισθούς από τη παράταση τους και μετά.

Συνάδελφοι δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να περάσει η συγκεκριμένη απόφαση. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Όχι μόνο γιατί διατηρεί ακόμα και σήμερα την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά έρχεται και την επεκτείνει βάζοντας και νέα θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων μέσα από το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται να φέρει. Ας σταματήσει λοιπόν να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να δηλώνει ότι κάνει ότι μπορεί για τους συμβασιούχους. Αν ήθελε θα προχωρούσε στη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων είναι υποστελεχωμένες από προσωπικό. Ταυτόχρονα γνωρίζει ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες καθαριότητας σε πολλούς δήμους είναι αδύνατον να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Όμως έχουν σχέδιο και μέθοδο. Σκοπός τους να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση τους. Αυτό επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτές τις κατευθύνσεις έχει δώσει και μεγάλο κεφάλαιο.

Τεράστια ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν δήμαρχοι που και αυτή τη κουτσουρεμένη απόφαση για την παράταση των συμβάσεων δεν την έχουν υλοποιήσει.

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο και κανένα δημαρχείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Καλούμε λοιπόν τη κυβέρνηση έστω και τώρα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει τις συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τρίτη 16-5-2017 από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου της Αττικής, τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων να οργανώσουν, να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στη πολιτική που απολύει 15.000 συναδέλφους και με αποφάσεις τους να πάρουν μαζικά μέρος στη κινητοποίηση της Τρίτης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

12/05/2017

Advertisements

Comments are closed.