11/05/2017 Σ Συνταξιούχων ΙΚΑ & ΟΚΑ Κέρκυρας (Πανελλαδική Απεργία #17MGr #ergnews)

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Οργανισμών Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κέρκυρας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ, 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 17η Μάη, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Για πολλοστή φορά οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 4ο Μνημόνιο μάς απειλεί με εξαθλίωση. Με τις περικοπές που εφαρμόστηκαν και αυτές που θα εφαρμοστούν, εάν γίνουν Νόμος, θα έχουμε επιπλέον μειώσεις που θα φτάσουν μέχρι και το 30% για τους παλαιούς συνταξιούχους. Επιπλέον, η μείωση του αφορολογήτου στα 5.600 θα αφαιρέσει στην πράξη μία ακόμα σύνταξη από τον καθένα μας.

Απεργούμε και Διεκδικούμε:

  • την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων και επιστροφή όλων των παράνομων περικοπών των συντάξεων, κύριων και επικουρικών
  • Επαναφορά 13ης & 14ης σύνταξης
  • Επαναφορά του ΕΚΑΣ
  • Επαναφορά όλων των κλεμμένων αποθεματικών
  • Διατήρηση της συνταγματικά κατoχυρωμένης τριμερούς χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και νομική κατοχύρωση της χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας του νέου φορέα κοινωνικής ασφάλισης ΕΦΚΑ.
  • Δωρεάν δημόσια περίθαλψη και Υγεία. Ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

 

Συνάδελφοι, κανένας δεν μας έδωσε χαριστικά τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια υγεία. Όλα τα κατακτήσαμε με ιδρώτα και αγώνα και είναι οι κόποι και οι εισφορές των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής. Πλέον, η σωτηρία της χώρας περνάει στα χέρια του λαού. Χρειάζεται να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία πιο δυναμικά, ενωτικά, αποφασιστικά. Μια ζωή κοπιάσαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μας να ληστεύονται.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΜΑΪΟΥ στις 10 το ΠΡΩΙ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και μαζί με τους εργαζόμενους να διαδηλώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται στην χώρα μας.

11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.