11/05/2017 ΕΚ Σάμου (Απεργία #17MGr – Τώρα είναι ώρα σκληρής αναμέτρησης! #ergnews)

Εργατικό Κέντρο Σάμου


Τετάρτη 17 Μάη Απεργία

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες,

νέοι & νέες,

Τώρα ! Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια αποφασιστική, μαζική και ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή και σκληρή ταξική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τον θυμό μας σε ταξικό αγώνα. Για να σταματήσει η λεηλασία της ζωής μας και αυτής των παιδιών μας. Για να βάλουμε φρένο στα συνεχόμενα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προστίθενται το ένα πάνω στο άλλο. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το πρόσχημα της αξιολόγησης και το κλείσιμό της. Για να μην γίνουμε άλλη μια φορά θύματα στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια. Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ανεξαρτήτως κόμματος, υλοποιούν μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Μας θέλουν φθηνούς εργαζόμενους χωρίς συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κουτσουρεμένα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη Παιδεία, γιατί όλα αυτά είναι πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια των «αντιμέτρων». Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στις ομαδικές απολύσεις; Απέναντι στη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων; Απέναντι στη νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου; Απέναντι στις νέες περικοπές των συντάξεων; Απέναντι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας; Απέναντι στους πλειστηριασμούς για τα σπίτια της εργατικής και λαϊκής οικογένειας; Απέναντι στην ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Μήπως τα κάποια συσσίτια σε μαθητές για να μην λιποθυμούν από την πείνα ή τα λίγο περισσότερα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους; Αυτό απλά αποδεικνύει το άγριο ξεζούμισμα που έχει υποστεί η εργατική και λαϊκή οικογένεια από την άγρια και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και που η σημερινή συνεχίζει την ίδια και χειρότερη. Κυβέρνηση της πλουτοκρατίας είναι και λεηλατεί τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους ελάχιστα ψίχουλα, χρυσώνοντας το χάπι και την μερίδα του λέοντος στα αφεντικά της.

Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης; Μήπως το δικαίωμα της ανταπεργίας, η ένταση της εκμετάλλευσης, ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία;

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή! καμία ανοχή !

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην νέα ληστεία

και την κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να πούμε «σφάξε με αγά μ ν’ αγιάσω», ότι κόλπα ή εκβιασμούς δοκιμάσουν!

Τώρα είναι ώρα σκληρής αναμέτρησης!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και μόνο εμείς με την δύναμη της οργάνωσής μας μπορούμε να την σταματήσουμε και να την ανατρέψουμε.

όλοι στον ΑΓΩΝΑ ! όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ !

Να μην τους αφήσουμε να διαφεντεύουν την ζωή μας και τα όνειρά μας. Αγώνας παντού, σε κάθε χώρο, σε κάθε τόπο, για να μην περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν καταληστεύσει όλα αυτά τα χρόνια: μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ και δικαιώματα.

Για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας, με τους κινδύνους που γεννιούνται από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στα Βαλκάνια η κατάσταση βράζει, στα Σκόπια, στην Αλβανία και αλλού ενισχύονται ο εθνικισμός και οι μεγαλοϊδεατισμοί. Η Τουρκία απειλεί εκ νέου την Κύπρο με αφορμή τη διεκδίκηση μέρους της ΑΟΖ της με πλούσια απ’ ό,τι φαίνεται ενεργειακά κοιτάσματα, ενώ οι παραβιάσεις των εθνικών εναέριων και θαλάσσιων συνόρων μας έχει γίνει καθημερινή ρουτίνα. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να σουλατσάρουν στο Αιγαίο και να αποτελεί η βάση της Σούδας ορμητήριο για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία.

Το έχουμε ξαναπεί, το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη!

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ:

Πλατεία Ευδήλου στις 12 το μεσημ.

Η Διοίκηση

11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.