12/05/2017 ΣΕ ΙΓΜΕ (Επιστολή στην Υπ. #ergnews)

Συνδικάτο Εργαζομένων Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών

Κυρία Υπουργέ,

Ένα ιστορικό Ινστιτούτο όπως το ΙΓΜΕ βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους διοικητικοοικονομικής διάλυσης με ευθύνη του Υπουργείου Π.ΕΝ..

Δεδομένου,

  • ότι σε προηγούμενη τριμερή που έγινε με πρωτοβουλία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου σας προκειμένου έγκαιρα να διευθετηθεί το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων του ινστιτούτου προς συνταξιούχους, δεν υπήρξε αποτέλεσμα οδηγώντας τους δικαιούχους σε κατασχέσεις,
  • ότι συνέπεια αυτής της κατάστασης στο ΙΓΜΕ, από το τέλος του Μάρτη το Ινστιτούτο παραμένει χωρίς Διοίκηση και οι εργαζόμενοι για δεύτερο μήνα απλήρωτοι, με δυσοίωνη προοπτική και για την μισθοδοσία του Ιουνίου,

 

ζητάμε να ασκήσετε την εκ του νόμου αρμοδιότητα σας για την ΑΜΕΣΗ διενέργεια τριμερούς συνάντησης, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα η μισθοδοσία του προσωπικού και να αποκατασταθεί εν τέλει η εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου.

Προσβλέποντας και στη δική σας πολιτική ευαισθησία, ανάλογη των εκάστοτε Υπουργών Εργασίας στις περιπτώσεις απλήρωτων εργαζομένων, ευελπιστούμε στην ΑΜΕΣΗ παρέμβαση σας. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πρόσθετη πληροφορία. 

Αχαρνές, 12 – 5 – 2017

Advertisements

Comments are closed.