12/05/2017 ΠΣΕ στα Ελληνικά Πετρέλαια (#17MGr απεργούμε & βγαίνουμε στο δρόμο! #ergnews)

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από 8 χρόνια καταστροφής και μετά από 3 μνημόνια φτωχοποίησης, «καλωσορίζουμε» το 4ο μνημόνιο – επεισόδιο της δραματικής σειράς «πώς θα καταστρέψεις έναν λαό»… Το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η επιβολή της αναξιοπρέπειας στην καθημερινότητά του, οι ελαστικές ή καθόλου σχέσεις εργασίας, οι συντάξεις πείνας και η ισοπέδωση του
ελληνικού κράτους, είναι μόνο μερικά από τα «καλούδια» που οι δανειστές και το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, δια μέσω των κυβερνήσεων, έχουν επιβάλλει στον ελληνικό λαό.

Το 4ο μνημόνιο έρχεται να ολοκληρώσει το «θεάρεστο» έργο τους, καθώς πλέον και τα λίγα που έχουν μείνει όρθια πρέπει και αυτά να καταρρεύσουν. Οι φορομπηχτικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος ακόμα δυστυχώς συνεχίζονται με το αφορολόγητο να καταρρέει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Οι περικοπές έως και 18% στις συντάξεις, έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν, πως για τα κουρέματα, τα χρηματιστήρια και τον εντέλει εξανεμισμό των αποθεματικών ταμείων, διαχρονικά ευθύνονταν μόνο οι συνταξιούχοι!!! Όπως ευθύνονταν οι εργαζόμενοι για τις αποδοχές τους, όπως ευθύνονταν οι μαθητές και οι φοιτητές για το επίπεδο παιδείας που τους προσφερόταν, όπως ευθύνονταν και οι ασθενείς για το επίπεδο και κόστος θεραπείας τους!!! Όπως ευθύνονται και οι συνδικαλιστές για το ύφος και το ήθος των κάθε λογής εργοδοτών τους!!

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 συμμετέχουμε στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ κατά της αμετροέπειας, της ανηθικότητας και του μαρασμού ο οποίος επιβάλλεται για 8η συνεχή χρονιά στον ελληνικό λαό.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου βγαίνουμε στους δρόμους και διαδηλώνουμε πως δενείμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σπιθαμή παραπάνω. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας και το μέλλον τους, να δώσουμε μάχη επιβίωσης και ανατροπής του φαύλου κύκλου φτωχοποίησης που μας έχει επιβληθεί.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00 για την Αθήνα και στο Εργατικό Κέντρο για την Θεσσαλονίκη, διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε, διεκδικούμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ασπρόπυργος 12/05/2017

Advertisements

Comments are closed.