11/05/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Κινητοποιήσεις στον Όμιλο Vodafone #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ VODAFONE

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στον όμιλο Vodafone,

Μετά το κάλεσμα του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην 360Connect  και των  Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων στον όμιλο Vodafone στα κτίρια του Φαλήρου-Κηφισού, το ΣΕΤΗΠ στηρίζει και προκηρύσσει την στάση εργασίας την Τρίτη 9/5 από τις 9.00 έως 13.00.

Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας είναι η από κοινού οργανωμένη, συντονισμένη, πάλη, η από κοινού συνειδητοποίηση των συγχρονων αναγκών που έχουμε οι εργαζόμενοι σήμερα.

Το ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου χαιρετίζει την οργανωμένη και μαζική απάντηση των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone, που δεν λύγισαν και με αποφασιστικότητα έδωσαν και θα δώσουν την απαντηση τους στην οργανωμένη επιίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα τους.

Η στάση της Διοίκησης δεν είναι ξεκομένη, από την συνολικότερη επίθεση των εργοδοτών σε όλο τον κλάδο αλλά και την συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε με όλα τα αντεργταικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει και σκοπεύουν να περάσουν το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ, το ΔΝΤ κτλ.

Είναι μέτρα που έρχονται να διασφαλίσουν την διασφάλιση και την άυξηση των κερδών των εργοδοτών, όπως και του Ομίλου Vodafone. Από κοινού κεφάλαιο και πολιτικοί του εκπρόσωποι θέλουν να χτυπήσουν με οποιοδήποτε τρόπο  την εργατική τάξη να βγάζουν από εμάς για να θυσαυρίζουν αυτοί. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η συνολικότερη επίθεση των εργοδοτών στον κλάδο αλλά και η στάση της Vodafone να πετσοκόβει όλο και κάτι από τα διακαιώματά μας.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο σύνολο είμαστε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την εντατικοποιήση και την πίεση να χτυπάει κόκκινο. Τώρα έρχονται να μειώσουν και το διάλειμμά μας, να μην έχουμε δηλαδή την δυνατότητα να ξεκουραζόμαστε όσο πρέπει μέσα στην εργάσιμη ημέρα. Η κατάσταση αυτή δεν επικρατεί μόνο στον χώρο μας. Στον ΟΤΕ η πλειοψηφία των εργαζόμενων πλέον είναι εκτός επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μισθούς πείνας. Σε εταιρίες πληροφορικής οι συνάλδεφοί μας δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να «βγει  η δουλειά, το Project», πολλές φορές και με απλήρωτες υπερωρίες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η στάση που κρατήσαμε μπροστά στη μείωση του διαλείμματος πρέπει να πάει ένα βήμα παραπάνω. Στην στάση εργασίας που στηρίζει και το ΣΕΤΗΠ στις 9 Μάη, συμμετέχουμε με ακόμα καλύτερους όρους απαιτώντας όχι μόνο να μην γίνει καμια βλαπτική μεταβολή στα δικαιώματά μας αλλά αυτά να διευρυνθούν.

  • Να απαιτήσουμε να υπογραφεί ενιαία επιχειρησιακή σύμβαση στον Όμιλο που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
  • Να διεκδικήσουμε κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας στις 9/5/2017, 9.00 -13.00

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ  – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ – ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.