11/05/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Νέα στάση εργασίας & Γεν. Συνέλευση 12/05 #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στον όμιλο Vodafone που συνεχίζουν για 5η μέρα τις κινητοποιήσεις τους. Με αφορμή τη μείωση του διαλλείματος σε μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα τόσο της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ όσο και του σωματείου της 360 Connect.

Οργανώθηκαν και μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς πήραν απόφαση να αντιδράσουν όχι μόνο για το διάλλειμα αλλά για μια σειρά αντεργατικών επιλογών της εργοδοσίας. Η μείωση του διαλλείματος αποτέλεσε «τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Οι αντιδράσεις που πυροδότησε πήραν μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, αναδεικνύοντας ότι τέτοιες μορφές οργάνωσης και πάλης μπορούν να δώσουν έκφραση στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων.  Εργαζόμενων που παλεύουν διεκδικώντας ένα σύνολο αιτημάτων αναγκαίων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς.

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν:

 • Καμία μείωση του διαλείμματος – 60 λεπτά για όλους στο 8ωρο.
 • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες που έχουμε, με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων, ακόμα και με ηλικιακά κριτήρια, κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας.
 • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.
 • Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 • Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας. Να σταματήσει η σωματική επιβάρυνση από την δυνατή μουσική, τα χειροκροτήματα και τα κουδούνια σε συγκεκριμένα τμήματα στο κτίριο του Κηφισού, να γίνει άμεση αντικατάσταση των καθισμάτων εργασίας με εργονομικά, αντικατάσταση των παλιών ακουστικών με καινούργια, κατάλληλο μέγεθος οθόνης ώστε να μην υπάρχει κούραση στην όραση μας με την αντίστοιχη τοποθέτηση φίλτρου – οθόνης. Να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μετακίνηση των εργαζομένων, από κτίριο σε κτίριο. Σε σχέση με την μεταφορά των εργαζομένων από και προς το κτίριο του Κηφισού, να φροντίσει η διοίκηση να τοποθετηθούν επιπλέον δρομολόγια και από άλλα κεντρικά σημεία και σταθμούς. Προτείνουμε από Ελαιώνα να υπάρξουν 3 επιπλέον δρομολόγια ως εξής: 8:40 – 12:40 – 14: 40 και να προστεθεί από Κηφισό δρομολόγιο των 13.00.
 • Να μειωθούν οι τιμές στα κυλικεία εντός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους χαμηλούς μισθούς .
 • Να σταματήσει η επινοικίαση εργαζομένων και η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους
 • Καμία μείωση μισθών
 • Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη – Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου
 • Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο

 

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη στάση εργασίας

αύριο Παρασκευή 12/05 9:00 – 13:00 & στη νέα Γενική Συνέλευση στις 9 π.μ. στο κτήριο του ΦΑΛΗΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.