11/05/2017 ΣΕ ΚΑΠΕ (Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ #ergnews)

Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ

Οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, δίνουν σκληρό αγώνα υπεράσπισης και επιβίωσης του οργανισμού τους. Για μια ακόμη φορά, βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις (εδώ και έξι εβδομάδες) ζητώντας να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ΙΓΜΕ, να προχωρήσουν τα ερευνητικά έργα που του έχουν ανατεθεί και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Ζητούν να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του Ινστιτούτου που έχουν δεσμευτεί για οφειλές προς πρώην εργαζομένους του και να ρυθμιστούν τα οφειλόμενα προς αυτούς, όπως και να διοριστεί νέα διοίκηση μιας και η προηγούμενη παραιτήθηκε υπό το βάρος αυτών των προβλημάτων.

Ως εργαζόμενοι στο ΚΑΠΕ, έχοντας βιώσει ανάλογες περιστάσεις (χωρίς διοίκηση – καταβολή δεδουλευμένων μισθών, έργων και επιχορήγησης) κατανοούμε σε μεγάλο βαθμό αυτόν το δίκαιο αγώνα και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Καλούμε, με όση δύναμη διαθέτουμε, την πολιτική ηγεσία να δώσει λύση για την επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ, να ορίσει διοίκηση, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του προσωπικού αλλά και να αντιμετωπιστούν τα άμεσα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.
Ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι, ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες απαξίωσής, συρρίκνωσης, διάλυσης ή και κατάργησης του το ΙΓΜΕ, με τον αγώνα των εργαζομένων του και τη συμπαράσταση όλων μας, θα παραμείνει ζωντανό και θα συνεχίσει το έργο του ως ο δημόσιος φορέας για τη γεωλογική και μεταλλευτική έρευνα.

11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.