11/05/2017 ΕΚ Ηρακλείου (Παρέμβαση για #Free_Sunday & Συμβασιούχους ΟΤΑ – Κάλεσμα #17MGr #ergnews)

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ « ΑΝΟΙΧΤΑ»

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων , τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ,  παρουσία και του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Κ.κ. Ειρηναίου παρευρέθηκαν και έθεσαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, την αντίθεση τους, στην   πρόθεση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει το άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, εν μένει και στηρίζει προγενέστερη απόφαση του, όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επίσης το ΕΚΗ έθεσε το μείζον σημασίας ζήτημα  που προέκυψε σήμερα  και αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για αντισυνταγματικότητα της παράτασης και κατ’ επέκταση της πληρωμής των Συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτή την απόφαση δημιουργείτε κλήμα σύγχυσης και ανασφάλειας  των εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσει στο μείζον Πολιτικής Σημασίας ζήτημα που έχει προκύψει.

Το Σωματείο ήδη συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο το πρωί στις 9:30π.μ.  στο ΕΚΗ, παρουσία των Συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου και του Προεδρείου του ΕΚΗ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 17 Μάη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η., κόντρα σε όλες αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν την Ελληνική Κοινωνία.

Απαίτηση μας είναι να κρατήσουμε ως εργαζόμενοι την αξιοπρέπεια μας

11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.