11/05/2017 ΟΜΕΟΤΕ (Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία #17MGr #ergnews)

Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμού Τηλπικοινωνιών Ελλάδος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΕ–ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΣΕ 17/05/2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ διάλεξε το βράδυ της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ανακοινώσει το 4ο Μνημόνιο. Μετά το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται με νέα υποτιθέμενα αντίμετρα που επιχειρούν την εξαπάτηση του λαού μας.

Ας θυμηθούμε τι είχε υποσχεθεί η κατά τα άλλα ψευδοαριστερή κυβέρνηση της δήθεν ανατροπής.

Κατάργηση μνημονίων – Επαναφορά της κανονικότητας και της ισχύς στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Επαναφορά δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα, επιδόματος άδειας – Καμία Κυριακή τα καταστήματα ανοιχτά – Μείωση φορολογίας – Κατάργηση ΕΝΦΙΑ – Κανένας πλειστηριασμός στην 1η κατοικία.

Αντί αυτών και πολλών άλλων υποσχόμενων, μετά από 17 ώρες συνεχών διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, παθαίνοντας επιλεκτική αμνησία, συμφώνησε ακριβώς τα αντίθετα, με αντάλλαγμα αόριστες υποσχέσεις για την ανακούφιση του χρέους σε μη καθορισμένο μελλοντικό χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν με τη νέα συμφωνία όχι μόνο σκίζονται και καταργούνται τα προηγούμενα μνημόνια, αλλά έρχεται και 4ο πιο σκληρό αφού:

Το αφορολόγητο μειώνεται στα 5681€ φορολογώντας μηνιαίους μισθούς των 406€ – Παρατείνεται μνημονιακός νόμος με τον οποίο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παραμένουν σε αδράνεια – Η 13η & 14η σύνταξη εξακολουθούν να αποτελούν υπόσχεση αφού με το πετσόκομμα επιπλέον 18% στις συντάξεις και την αύξηση της φορολογίας χάνεται η 12η, η 11η και σε αρκετές περιπτώσεις και η 10η – Τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά πάνω από 30 Κυριακές το χρόνο – Η φορολογία και άλλοι φόροι που θα μειώνονταν (ΕΝΦΙΑ), όχι μόνο αυξάνονται, αλλά θεσπίζονται και νέοι – Χαρίζει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις – Κόβονται € 447εκ κοινωνικών δαπανών για το 2018 – Αντί ιδιωτικοποιήσεων προχωρά σε ξεπούλημα της ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΟΛΘ και ό,τι άλλο έχει απομείνει – Προβαίνει σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σε αυτό το παρατεταμένο καθεστώς αβεβαιότητας καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας την δυσκολότερη έως τώρα διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πραγματικό θετικό πρόσημο για όλους. Μόνο με συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα του Ομίλου ΟΤΕ θα τα καταφέρουμε.

Η ΟΜΕ–ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17/05/2015 και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 η ώρα και ανά την Ελλάδα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων. Προ-συγκέντρωση στα πρώην γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Σταδίου 15) στις 10.30.

Για την ΟΜΕ-ΟΤΕ

Αθήνα 11/05/2017

Advertisements

Comments are closed.