07/05/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Ούτε 1 λεπτό διαλείμματος χαμένο! #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

ΟΥΤΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της Vodafone μας εξορθολογίζει! Με θράσος παραδέχονται ότι η αιτία της νέας αυτής επίθεσης, όπως και όλων των προηγούμενων, είναι να γίνει η  Vodafone πιο ανταγωνιστική. Αυτή τη φορά ακολουθεί τα «πρωτοπόρα» βήματα του ΟΤΕ θέλοντας να μετατρέψει την 360connect σε E-value. Ποιο είναι το μυστικό της E-value που την κάνει τόσο «αξιοζήλευτη»;  Εκεί οι 3500/5000 εργαζόμενοι δουλεύουν με καθεστώς επινοικίασης, κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι παλαιότεροι εργαζόμενοι έχουν μισθό 715 ευρώ μιας και δεν υπήρχε ποτέ ΣΣΕ, πολλοί συνάδελφοι  επί 5-6 χρόνια εργάζονται με μηνιαίες συμβάσεις.

Και  με το καρότο: το κλίμα οικογένειας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η εργοδοσία  με party,  newsletters, με ψίχουλα από τμήμα σε τμήμα  και  με το μαστίγιο η εργοδοσία είναι ίδια. Οποιαδήποτε εξέλιξη στο χώρο δουλειάς όπως οι απολύσεις στο Χαλάνδρι, η μείωση του επιδόματος λογιστηρίου και του επιδόματος standby μας αφορά όλους. Ακόμη κι όσους φαινομενικά δεν αγγίζει άμεσα. Γιατί η όποια αρνητική μεταβολή γίνεται σε ένα τμήμα εργαζομένων ανοίγει το δρόμο για την εδραίωσή της. Όπως η κατάργηση της ΣΣΕ και η εδραίωση της επινοικίασης εργασίας με πρόσληψη εργαζομένων με τον κατώτατο μισθό είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση του μέσου μισθού στον Όμιλο Vodafone!

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η τελευταία εξέλιξη δείχνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βιάζονται να περάσουν τα νέα μέτρα στα εργασιακά και κύρια να τα Σήμερα όσο ποτέ υπάρχουν οι δυνατότητες τεχνολογικά και επιστημονικά να ζούμε καλά, να τα έχουμε όλα, να καλύπτονται όλες οι πραγματικές αλλά και σύγχρονες ανάγκες που έχουμε για ποιοτικότερη ζωή με καλύτερους μισθούς, ωράρια, δωρεάν υγεία, παιδία, περισσότερο ποιοτικότερο χρόνο για ανάπαυση και διασκέδαση. Αντί αυτού όμως κάθε μέρα μετράμε τι ακόμα θα χάσουμε. Λίγο μισθό ακόμα, λίγα δικαιώματα ακόμα και πάει λέγοντας.. λες και ζούμε αιώνες πίσω. Να μην ανεχτούμε  άλλο την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων  και των εκπροσώπων τους που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς δικαιώματα, μες στην φτώχεια και τους πολέμους ενώ αυτοί κλέβουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Να δώσουμε το μήνυμα ότι αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δε θα χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο , οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ. Συσπειρωνόμαστε στο ταξικό εργατικό κίνημα και μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ επιλέγουμε το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Δε δεχόμαστε λογικές και δυνάμεις που θέλουν το κίνημα φιμωμένο, απογοητευμένο σπέρνωντας τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Δεν αρκεί να αναθεματίζουμε, να νευριάζουμε, να μουρμουράμε. Είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας μαζική, ταξική απάντηση στο σύνολο της πολιτικής των εργοδοτών που θυσιάζουν τις ζωές μας, το μέλλον μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ  – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ – ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

07/05/2017

Advertisements

Comments are closed.