08/05/2017 ΠΟΕΔΗΝ (Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ #ergnews)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

Από τη μύγα ξύγκι προσπαθεί να βγάλει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Ακόμη ένας θάνατος, από την έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ.

Το βράδυ της Τετάρτης 3ης Μαΐου 2017 ένας 45χρονος έσβησε, στα χέρια των φίλων του σε ένα καφέ στην πλατεία Ειρήνης, του Κιλκίς 500 μέτρα από το Νοσοκομείο. Παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις των θαμώνων το ασθενοφόρο δεν πήγε ποτέ στο σημείο του συμβάντος. Τα δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα για ολόκληρο τον νομό Κιλκίς βρίσκονταν σε διαχείριση άλλων περιστατικών.

Τελικά ο ασθενής μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Κιλκίς κι εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού να τον επαναφέρουν στη ζωή, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εάν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και η διακομιδή γινόταν άμεσα ο πολίτης μπορεί να είχε σωθεί.

Γιατί όμως υπήρχαν μόνο δύο διαθέσιμα ασθενοφόρα με διασώστες σε ολόκληρο τον νομό Κιλκίς;

Μέχρι πρόσφατα έβγαιναν 4 ασθενοφόρα την Πρωινή βάρδια, 3 την Απογευματινή και 3 την Νυχτερινή σε καθημερινή βάση στο Νομό Κιλκίς από τον Σταθμό του Κιλκίς και εναλλάξ από τις Βάσεις του ΕΚΑΒ στα Κ.Υ. Πολυκάστρου και Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Στα πλαίσια των περικοπών και εξοικονόμησης χρημάτων για εργασία κατά την νυκτερινή βάρδια με προφορική εντολή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ βγαίνουν μόνο 2 αντί για 3 ασθενοφόρα στο νομό Κιλκίς;

Εάν υπήρχαν τρία διαθέσιμα Ασθενοφόρα Τετάρτη βράδυ στο Ν. Κιλκίς θα είχε μεταφερθεί σε δέκα λεπτά ο ασθενής και μπορεί τώρα να ζούσε.

Μάλιστα στο Νομό Κιλκίς περιμένουν νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών από τις συγκρούσεις στα ΣΚΟΠΙΑ.

Το ίδιο γίνεται κατά την νυκτερινή βάρδια και στον γειτονικό νομό των Σερρών. Επιχειρούν ένα ή δύο Ασθενοφόρα λιγότερα τη νύχτα από τα τέσσερα που επιχειρούσαν πριν ένα εξάμηνο.

Σε πόσες άλλες περιοχές της χώρας παίζει η διοίκηση του ΕΚΑΒ κορώνα-γράμματα με τις ζωές ασθενών για να εξοικονομήσει λίγα χρήματα από τα νυκτερινά των εργαζομένων;

Τα Ασθενοφόρα και οι Διασώστες του Νομού Κιλκίς επαρκούν για να επιχειρούν τη νύχτα τρία Ασθενοφόρα.

Και όμως προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι!!!

Ελλείψεις Διασωστών, έλλειψη κονδυλίων για πληρωμή νυκτερινής απασχόλησης και επισκευή των Ασθενοφόρων, ελλείψεις Ασθενοφόρων, σαράβαλα Ασθενοφόρα συνθέτουν την εικόνα διάλυσης του ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 8/5/2017

Advertisements

Comments are closed.