07/05/2017 Σ Επισιτισμού & Τουριστικών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων (#17MGr Απεργία #ergnews)

Σωματείο Επισιτισμού & Τουριστικών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΤΟ ΜΟΝΟ «ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συνάδελφοι- ισσες στο χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού,

Γνωρίζουμε ήδη καλά ποια είναι τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν. Απελευθέρωση του ορίου για ομαδικές απολύσεις, μείωση του αφορολόγητου κατά 3000€, αύξηση φόρων σε ιατρικές δαπάνες, κατάργηση επιδομάτων, όπως αυτό της θέρμανσης, μειώσεις σε συντάξεις, κ.ά. Και φυσικά να μην ξεχνάμε την διεστραμμένη ιδέα της κυβέρνησης, το επίδομα ανεργίας να μετατραπεί σε επίδομα τζάμπα εργασίας! Ο άνεργος θα δικαιούται τα 360€ του ΟΑΕΔ (των δικών μας χρημάτων) μόνο και εφόσον εργάζεται σε κάποιον εργοδότη που θα του λέει το κράτος και η μόνη υποχρέωση του εργοδότη είναι να συμπληρώνει το βασικό κατώτατο (ως τα 511 για κάτω των 25 ετών, ως τα 586 για άνω των 25).

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ/

ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ταυτόχρονα, διατηρούνται όλα τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων/ μνημονίων, τίποτα δεν καταργήθηκε, τίποτα δε σκίστηκε! Η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από όλες τις προηγούμενες. Αξιοποιεί την κρίση, την ανταγωνιστικότητα και την προσπάθεια για «ανάπτυξη» για να φέρνει νέα μέτρα. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν, χειροκροτούν την κυβέρνηση (βλ. πρόσφατα Ιβάν Σαββίδης), ενώ εμείς οι εργαζόμενοι γονατίζουμε ακόμα περισσότερο μπροστά στις δυσκολίες (βλ. μισθούς πείνας και ταυτόχρονα απληρωσιά, απολύσεις, κά).

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ;

Το σωματείο μας κάνει πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους κόντρα στην απάθεια, στην ανοχή, στη μοιρολατρία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν!

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην περιμένουν άλλη μια φορά στη γωνία, αλλά να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι!

Να βάλουμε ένα φρένο στην εκμετάλλευση! Έχουμε χιλιοπηρώσει τη «νύφη», δηλ. την κρίση που δεν έχουμε καμία ευθύνη, το χρέος που δε δημιουργήσαμε εμείς, έχουμε ματώσει για την ανάπτυξη τους! Φτάνει πια!

Να μας μετρήσουν καλά στην απεργία στις 17 Μάη και να ξανασκεφτούν αυτά που μας ετοιμάζουν! Δεν είμαστε καθόλου λίγοι ή αδύναμοι μπροστά τους! Από τα χέρια μας τρώνε, από τον ιδρώτα μας πλουτίζουν!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΠΑΤΑΕΙ»

ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό και στον Επισιτισμό ξέρουμε από «πρώτο χέρι» τι θα πει ανάπτυξη! Η τεράστια κερδοφορία του κλάδου, δε σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης. Όμως για εμάς τους εργαζόμενους αυτό δε σήμαινε ούτε καλύτερους μισθούς, ούτε καλύτερους όρους εργασίας! Με κερδοφορία και ανάπτυξη καταργήθηκε το 8ωρο, καταρρακώθηκαν οι μισθοί μας, καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις μας, απελευθερώθηκαν τα όρια για διεύρυνση της μαθητείας αντικαθιστώντας χρόνια εργαζόμενους, γενικεύτηκε η απλήρωτη δουλειά, η πληρωμή με κουπόνια από super markets, κά, εδραιώθηκαν τα δουλεμπορικά γραφεία.

Για ποια ανάπτυξη να «βάλουμε πλάτη»; Αυτή η ανάπτυξη, δημιουργεί φτώχεια, ανεργία, χειροτερεύει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο τουρισμό πληρώνουμε ταυτόχρονα και τη κρίση και την ανάπτυξη, που μοναδικό κριτήριο έχει τα κέρδη τους. Εμείς πληρώνουμε τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι έχουν αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να είναι σήμερα απλήρωτοι και άνεργοι κι ακόμα περισσότεροι να είναι κάθε μέρα με το τηλέφωνο στο χέρι για ένα μεροκάματο στα χλιδάτα Ξενοδοχεία και τις υπερσύγχρονες επιχειρήσεις τους.

Έχουμε αποκτήσει σημαντική πείρα, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το σωματείο θα περιοδεύσει:

Τρίτη 9/05 στις 11:00 στη Λέσχη ΑΕΙ

Τετάρτη 10/05 στα Δημόσια ΙΕΚ και στον ΟΑΕΔ

Στα εργαστήρια του Διεθνές

Πέμπτη 11/05 σε Ξενοδοχεία

Παρασκευή 12/05 σε αλυσίδες (mikel, bruno. Nούσιας)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

  • Παλεύουμε να καλύψουμε τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης σε εισόδημα και εργατικά δικαιώματα.
  • Διεκδικούμε για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
  • 5θημερο, 7ωρο 35ωρο
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
  • Διασφάλιση μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις όλων των επιδομάτων, των δώρων, των αδειών, των αποζημιώσεων απόλυσης.

 

17 ΜΑΗ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

07/05/2017

Advertisements

Comments are closed.