05/05/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Όλοι στην Γενική Απεργία #17MGr – Όλοι στο δρόμο! #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

για το πότε και πώς θα φέρει τα νέα μέτρα.

Πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά να δώσουμε τη δική μας απάντηση, την απάντηση των εργατών σε κάθε  μικρή ή μεγάλη εταιρία του κλάδου. Καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι  βιώνουμε στα αποτελέσματα της πολιτικής του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και των μηχανισμών του. Στον ΟΤΕ εντείνεται ο πλήρης διαχωρισμός των νέων με τους παλιούς εργαζόμενους, στη Vodafone, στη Wind οι εργοδότες έχουν τινάξει στον αέρα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Παράλληλα σε κάθε επιχείρηση από την E Value, την Teleperformance, σε κάθε επιχείρηση οι ελαστικές μορφές εργασίας διογκώνονται και σταθεροποιούνται. Σε εταιρίες πληροφορικής όπως η ΝΟΚΙΑ, οι εργαζόμενοι δουλεύουν ατελείωτες ώρες, σε μερικές εταιρίες οι υπερωρίες ούτε καν πληρώνονται. Κάποιες όπως η Unixfor προχωρούν σε εκ περιτροπής εργασία και ο κατάλογος συνεχίζεται.

ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ – ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Σήμερα όσο ποτέ υπάρχουν οι δυνατότητες τεχνολογικά και επιστημονικά να ζούμε καλά, να τα έχουμε όλα, να καλύπτονται όλες οι πραγματικές αλλά και σύγχρονες ανάγκες που έχουμε για ποιοτικότερη ζωή με καλύτερους μισθούς, ωράρια, δωρεάν υγεία, παιδία, περισσότερο ποιοτικότερο χρόνο για ανάπαυση και διασκέδαση. Αντί αυτού όμως κάθε μέρα μετράμε τι ακόμα θα χάσουμε. Λίγο μισθό ακόμα, λίγα δικαιώματα ακόμα και πάει λέγοντας.. λες και ζούμε αιώνες πίσω.

Να μην ανεχτούμε  άλλο την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων  και των εκπροσώπων τους που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς δικαιώματα, μες στην φτώχεια και τους πολέμους ενώ αυτοί κλέβουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Τα νέα μέτρα έρχονται να κουμπώσουν πάνω στα προηγούμενα, να δημιουργήσουν πρόσθετα βάρη στις πλάτες μας. Βάρη που σηκώνουμε εμείς για να πάρει άλλη μια ανάσα το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Ποιος οφείλεται από την αύξηση του αφορολόγητου, αν όχι το κεφάλαιο με ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία; Ποιος οφείλεται από τις ομαδικές απολύσεις, την τρομοκρατία, τη φίμωση πρωτοπόρων φωνών μέσα στους τόπους δουλειάς, αν όχι οι εργοδότες;;; Ποιος οφείλεται άραγε από μειώσεις μισθών και συντάξεων;;;; Ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) χειροκροτεί τη συμφωνία και τα μέτρα, πανηγυρίζουν για τη σταθερότητα και τη σιγουριά, για το πώς προχωράει δηλαδή το περαιτέρω χτύπημα της εργατικής δύναμης.

Κανένα όφελος δε θα έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ούτε από αυτά τα μέτρα ούτε από τα αντίμετρα. Τίποτα από αυτά δε μπορεί να αποκαταστήσει όσα χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ σε κοινή πορεία με άλλους εργαζόμενους από άλλους κλάδους που συσπειρώνονται στις ταξικές γραμμές τους κινήματος, στο ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αρκετά με την απογοήτευση, με την αναμονή. Κανείς δε θα παλέψει για τα δικά μας συμφέροντα. Αυτές οι κυβερνήσεις (προηγούμενες αλλά και σημερινή) εξυπηρετούν μόνο το κεφάλαιο και όχι τους εργαζόμενους. Μόνο με την οργανωμένη δύναμη μπορούμε να αλλάξουμε προς όφελος μας την κατάσταση. Δεν αρκεί να αναθεματίζουμε, να νευριάζουμε, να μουρμουράμε. Είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας μαζική, ταξική απάντηση στο σύνολο της πολιτικής των εργοδοτών που θυσιάζουν τις ζωές μας, το μέλλον μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Τους «χτυπάμε» εκεί που πονάνε, κάνουμε τον μεγαλύτερό τους φόβο, πραγματικότητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ – ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

05/05/2017

Advertisements

Comments are closed.