04/05/2017 ΕΚ Ηρακλείου (Απεργία #Free_Sunday 07/05 – Δεν είναι η έλλειψη χρόνου αλλά οι άδειες τσέπες #ergnews)

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης να υποκύψει στην απαίτηση των δανειστών για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων Αν. Κρήτης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουκιαδάκη, τέθηκε το συγκριμένο ζήτημα και η θέση των Εμποροϋπαλλήλων, όπου και δεν ήταν άλλη, από την κατηγορηματική άρνηση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η νέα αυτή μνημονιακή δέσμευση εξυπηρετεί ανοιχτά τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών, ενώ οδηγεί σε βέβαιη καταστροφή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναρωτιόμαστε που είναι ο «εκσυγχρονισμός» όταν οι εμποροϋπάλληλοι που εργάζονται τις Κυριακές, δουλεύουν 10 ώρες και πληρώνονται για 4, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό.

Το πρόβλημα των καταναλωτών στη χώρα μας

δεν είναι η έλλειψη χρόνου αλλά οι άδειες τσέπες.

Το ΕΚΗ στηρίζει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων απαιτώντας από την Κυβέρνηση να αποσύρει την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Καλούμε τους Εμποροϋπαλλήλους στην απεργία της Κυριακής 7 Μαΐου 2017 που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος.

Επίσης το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ, το Ε. Κ.Η και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, στην οποία με κοινή δήλωση τους όλοι οι φορείς, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων για 32 Κυριακές.

04/05/2017

Advertisements

Comments are closed.