02/05/2017 ΠΟΕΔΟΥ (Δύναμή μας η ενότητα στους αγώνες μας #ergnews)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών

Η λειτουργία της ΑΑΔΕ από 1.1.2017 είναι γεγονός. Γεγονός όμως είναι ότι όλα τα ανοιχτά θέματα, που απασχολούν τον κλάδο και είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στην χώρα μας και από τη σημερινή Κυβέρνηση, παραμένουν άλυτα.

Η λίστα των συσσωρευμένων προβλημάτων δυστυχώς εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προβλήματα που προκύπτουν από το νόμο σύστασης της ΑΑΔΕ, την υποβάθμιση του ΣΔΟΕ και την απαξίωση των κτηματικών υπηρεσιών, καθώς και από επιλογές – παραλείψεις ή λανθασμένες αποφάσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας, που δεν διαμορφώνουν ένα δημοκρατικό και αξιοκρατικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών μας.

Οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει στο παρελθόν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και πώς αυτές θα διαμορφωθούν σε αυτό το νέο πλαίσιο, επιβεβαιώνονται είτε μέσα από διαδικασίες αποκλεισμού και υποβάθμισης της ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, είτε μέσα από μετακινήσεις προσωπικού χωρίς κριτήρια και με τη ρετσινιά του αποτυχημένου, όπως στο ΚΕΜΕΕΠ και ΚΕΦΟΜΕΠ.

Προβλήματα που χρονίζουν όπως:

Η μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων, όλων των κατηγοριών και όλων των ειδικοτήτων.

– Ο οργανισμός της ΑΑΔΕ, που συνδέεται και με την υπηρεσιακή εξέλιξη και υποβάθμιση της ΤΕ κατηγορίας αλλά και της ΔΕ κατηγορίας.

– Το σύστημα αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί στις 31.12.2017.

– Τα περιγράμματα θέσης πάνω στα οποία θα κουμπώσει η μισθολογική σαλαμοποίηση του κλάδου.

– Οι μετατάξεις προσωπικού σε ανώτερη κατηγορία με βάση τα τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

– Μεταθέσεις χωρίς εφαρμογή του μοριακού συστήματος.

– Κρίσεις Προϊσταμένων πέραν της διαδικασίας που ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

– Η μη απόσυρση της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης.

– Ο εξαναγκασμός των εργαζομένων για υπερωριακή απασχόληση χωρίς αμοιβή.

– Η διάλυση του ΣΔΟΕ.

– Τα ακατάλληλα κτίρια.

– Η απαξίωση των κτηματικών υπηρεσιών.

– Τέλος, η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η εγκατάλειψη των εργαζομένων στην τύχη τους, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς νομική θωράκιση και χωρίς εργαλεία που θα τυποποιούν σε μεγάλο βαθμό την ελεγκτική διαδικασία, ώστε να διαμορφώνεται ενιαίο πλαίσιο ελεγκτικών διαδικασιών, που θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους υπηρεσιακά και συγχρόνως θα απαγορεύει στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να απειλούν με μηνύσεις τους συναδέλφους που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον.

Τα αιτήματα αυτά κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί υπόψη της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας, αλλά δυστυχώς έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Γι’ αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο στις πλάτες μας, ευθύνες και παραλείψεις, που διαιωνίζουν την αναξιοκρατία και την έλλειψη δικαιοσύνης.

Προτείνουμε, για το επόμενο διάστημα, να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σε όλες τις υπηρεσίες, με διευρυμένες συζητήσεις για να δώσουμε το δικό μας περιεχόμενο στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ στις 17 Μαϊου 2017.

Επειδή :

– Τα νέα μέτρα που πρόκειται να έρθουν στη Βουλή με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, θα πλήξουν εκ νέου το εισόδημά μας.

– Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και τα προβλήματα του Κλάδου χρονίζουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων συλλόγων να ενημερώσουν τους συναδέλφους και συναδέλφισσες όλων των οργανικών μονάδων και υπηρεσιών που υπάγονται στη δύναμή τους.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα 2.5.2017

Advertisements

Comments are closed.