24/04/2017 Σ Συνταξιούχων ΙΚΑ & ΟΚΑ Κέρκυρας (Για την Πρωτομαγιάτικη Απεργία #1MGr #ergnews)

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Οργανισμών Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κέρκυρας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 1η Μάη, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για να τιμήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων που πάλεψαν γενεές ολόκληρες για την κατοχύρωση του 8ωρου, του 5ημέρου, της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και να αντιδράσουν ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και των εκφραστών τους, δηλαδή των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτακτικών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση και τη δημόσια υγεία, που κλέψανε μισθούς, συντάξεις, δώρα και επιδόματα, που δημιούργησαν εργασιακή ζούγκλα και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σε σκλάβους.

Διεκδικούμε:

  • την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων και επιστροφή όλων των παράνομων περικοπών των συντάξεων, κύριων και επικουρικών
  • Επαναφορά 13ης & 14ης σύνταξης
  • Επαναφορά του ΕΚΑΣ
  • Επαναφορά όλων των κλεμμένων αποθεματικών
  • Διατήρηση της συνταγματικά κατoχυρωμένης τριμερούς χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και νομική κατοχύρωση της χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας του νέου φορέα κοινωνικής ασφάλισης ΕΦΚΑ.
  • Δωρεάν δημόσια περίθαλψη και Υγεία. Ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

Συνάδελφοι, κανένας δεν μας έδωσε χαριστικά τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια υγεία. Όλα τα κατακτήσαμε με ιδρώτα και αγώνα και είναι οι κόποι και οι εισφορές των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής. Πλέον, η σωτηρία της χώρας περνάει στα χέρια του λαού. Χρειάζεται να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία πιο δυναμικά, ενωτικά, αποφασιστικά. Μια ζωή κοπιάσαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μας να ληστεύονται.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στο σωματείο μας και μαζί με τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για να μπορέσουν να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται στην χώρα μας.

24/04/2017

Advertisements

Comments are closed.