28/04/2017 ΠΣΕ στα Ελληνικά Πετρέλαια (Κάλεσμα για #1MGr #ergnews)

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η 1η Μάη σηματοδοτεί τους αγώνες της εργατικής τάξης για την κατάκτηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων σε όλη την υφήλιο. 131 χρόνια μετά από την 1η Μάη του 1886, το μήνυμα και ο συμβολισμός της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Στην Ελλάδα της επταετίας των μνημονίων, της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, ο κόσμος της εργασίας καλείται να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες, έχοντας απέναντί του το μνημονιακό μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοσίας και της χούντας των Βρυξελλών.

Η σημερινή Ευρώπη έχει αποκαλύψει προ πολλού το αποκρουστικό της πρόσωπο παραδίδοντας την ευθύνη των αποφάσεων που ορίζουν τις ζωές όλων μας, σε μία οργανωμένη «συμμορία» τραπεζιτών – τοκογλύφων. Οι εθνικές κυβερνήσεις με τη σειρά τους απεμπόλησαν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και υπακούν στις απαιτήσεις της «συμμορίας» με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, η απάντηση είναι η συσπείρωση του κόσμου της εργασίας γύρω από τα συνδικάτα. Ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς και τις προσταγές των Βρυξελλών και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Διεκδικούμε :

• Κατάργηση των αντεργατικών και αντιδημοκρατικών νόμων που κατέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης, δικαιώματος στην εργασία, δικαιώματος στην ελπίδα.

• Θέσπιση όλων των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων με στόχο την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

• Αξιοποίηση επιτέλους όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος του κεφαλαίου, ντόπιου ή ξένου.

• Αύξηση μισθών και συντάξεων, τόνωση της αγοραστικής δύναμης μισθωτών και συνταξιούχων και κατά συνέπεια ενδυνάμωση της οικονομίας μας.

• Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χρέος μας είναι να τιμούμε τους αγώνες και το αίμα που χύθηκε διεκδικώντας αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, ανθρώπινη ζωή.

Τιμούμε την 1Η ΜΑΗ

Γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε, Διεκδικούμε

Όλοι μαζί δίνουμε το παρόν τη Δευτέρα 1η ΜΑΗ

& ώρα 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Αθήνα &

10:30 στο Εργατικό Κέντρο για τη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ασπρόπυργος 27/04/2017

Advertisements

Comments are closed.