27/04/2017 ΠΟΕΔΟΥ (#1MGr Αξιολογούμε τις ζωές μας & αγωνιζόμαστε γι’αυτές #ergnews)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών

1Η ΜΑΪΟΥ 2017

ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ

Πριν από έναν αιώνα, οι εργάτες και οι εργάτριες του ΣΙΚΑΓΟΥ μετά από έναν ηρωικό αγώνα, άνοιξαν το δρόμο για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα . Τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων επιχειρούν να ισοπεδώσουν πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Οι συνεχιζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιβάλουν λιτότητα στους εργαζόμενους, προκειμένου να εξασφαλίσουν και να μεγεθύνουν τα υπερκέρδη μιας οικονομικής ολιγαρχίας που δεν ξεπερνάει το 1% του πληθυσμού της γης.

Τιμούμε την 1η του Μάη, και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, ενάντια στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης και ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όταν οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα. Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. Γυρνάμε την πλάτη στη δήθεν αξιολόγηση της εργασίας μας , τους αξιολογούμε εμείς επιεικώς ανεπαρκείς και επαναξιολογούμε τις ζωές μας.

Αυτή η Πρωτομαγιά, συνδέεται ΟΣΟ ΠΟΤΕ, με τους αγώνες στο ΣΙΚΑΓΟ. Είναι Πρωτομαγιά αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Δίνουμε τη μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις μειώσεις μισθών. Διεκδικούμε δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις αξιοπρέπειας, και επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου.

Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς τους, δεν σκύβουμε το κεφάλι, απαντάμε με τα δικά μας όπλα: τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, την οργάνωση και συσπείρωση στα συνδικάτα, το συντονισμό των αγώνων, την ταξική μας αλληλεγγύη, με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΛΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα 27.4.2017

Advertisements

Comments are closed.