27/04/2017 ΟΜΕΟΤΕ (Παγκόσμια Ημέρα υγείας & ασφάλειας στην εργασία #ergnews)

Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Βασικός στόχος για τις δράσεις που συσχετίζονται με την παγκόσμια ημέρα, είναι η επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών καθώς και η βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Όμιλο ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλές προκλήσεις που συσχετίζονται με την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία τους. Ανεξάρτητα από το αντικείμενο εργασίας, η τήρηση των κανόνων, κυρίως από πλευράς του εργοδότη, που αποσκοπούν στην υγεία και ασφάλεια στην εργασία, είναι επιτακτική όσο ποτέ.

Εντός Ομίλου ΟΤΕ ο θεσμός ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει την τήρηση των όρων που διέπουν την πρόληψη και την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας,είναι οι ΕΥΑΕ (Επιτροπές Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας). Είναι ένας θεσμός τον οποίον όλοι οφείλουμε να προασπίσουμε και να περιφρουρήσουμε μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και στερεότυπα.

Με αφορμή και τις εν εξελίξει εκλογές που αφορούν την ανάδειξη νέων ΕΥΑΕ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή καθώς η Υγεία και η Ασφάλεια στην εργασία για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

ΟMΟΣΠΟΝΔIΑ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ OTE (ΟΜΕ-ΟΤΕ)

Αθήνα 27-04-2017

Advertisements

Comments are closed.