26/04/2017 ΣΕΠΕ Αμαρουσίου (ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ Ιδρύματος #GrEdu #ergnews)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου

ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ Ιδρύματος – Να λειτουργήσει άμεσα το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ Ίδρυμα παρέχοντας τις υπηρεσίες του στα παιδιά που το έχουν ανάγκη

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, εκφράζοντας την ιδιαίτερη αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων – μελών του συλλόγου μας, απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ειδικής αγωγής, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του από τις αρχές του Απριλίου του 2017 επικαλούμενο οικονομική αδυναμία να καλύψει τις ανάγκες του αφήνοντας ακάλυπτα τα παιδιά (τρόφιμους του) στα οποία παρείχε πολύτιμες και απαραίτητες υπηρεσίες ένταξης και εκπαίδευσής τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας μιας και τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών – αντιλαϊκών πολιτικών περικοπής των κοινωνικών δαπανών αλλά και του μόνιμου καθεστώτος αδιαφάνειας που επικρατεί στα «φιλανθρωπικά» ιδρύματα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, η λειτουργία του βρισκόταν συνεχώς υπό αίρεση με την απειλή του κλεισίματος να επικρέμεται πάνω από το ίδρυμα.

Δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) συνεχίζει την εφαρμογή ανάλογων με τους προκατόχους της πολιτικών στο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ) αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΑΕ και την ανεξέλεγκτη δράση των «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων με πλαίσιο και λογικές αγοράς.

Από τις 12 Απριλίου οι εργαζόμενοι του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μεροκάματά τους των τελευταίων μηνών, ενώ το Δ. Σ. του ΣΙΚΙΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ έχει παραιτηθεί.

Ευτυχώς, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, που στεγάζονται εντός του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, λειτουργούν απρόσκοπτα μέχρι στιγμής.

Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζόμενων και την άμεση επαναλειτουργία του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ με παρέμβαση της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την λειτουργία δομών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΗΣ με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, χωρίς την εμπλοκή «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Απαιτούμε την πλήρη διασφάλιση και κατοχύρωση της λειτουργίας του 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Αμαρουσίου (ευθύνης και αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στο χώρο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ – ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ

Μαρούσι 26 – 4 – 2017

Advertisements

Comments are closed.