26/04/2017 ΣΕΠΕ Αμαρουσίου (Για εκδήλωση ΓΣΕΕ για παιδεία, χωρίς ΔΟΕ-ΟΛΜΕ #GrEdu #ergnews)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου

Αναφορικά με την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώθηκε στις 25/4 από το ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ για την παιδεία χωρίς τη συμμετοχή – παρουσία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε.

Την Τρίτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης εκδήλωση – συζήτηση για την παιδεία που διοργανώθηκε από το ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ στην οποία παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεσή του για την εκπαίδευση. Με έκπληξη είδαμε στο Δελτίο Τύπου του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ να ανακοινώνεται ότι θα συμμετέχουν στη συζήτηση ο Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η υπεύθυνη Παιδείας της Ν.Δ. Ν. Κεραμέως, και οι πρώην Υπουργοί Παιδείας Μ. Γιάννακου και Ν. Φίλης!

Η ΓΣΕΕ χωρίς την τήρηση έστω των προσχημάτων και απροκάλυπτα πλέον αγνοεί τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε.) επιλέγοντας ως συνομιλητές τους εκπροσώπους του ΥΠΠΕΘ και των πολιτικών κομμάτων που με τις δράσεις τους στο χώρο της Παιδείας προώθησαν τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Ε. Ε. και του Ο. Ο. Σ. Α., προσχωρώντας έτσι στην πλευρά του αντίπαλου δρώντας απέναντι στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και στα συμφέροντα της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας, μαθητών και εκπαιδευτικών ευνοώντας την εφαρμογή αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών με τον τρόπο αυτό. Δεν καλεί ούτε τυπικά, για τα μάτια, τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συνδικάτα (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) ως συνομιλητές στο πάνελ παρ’ ότι θα ήταν δεδομένα τα όριά τους με δεδομένη την επιλογή τους για συμμετοχή στους διαλόγους.

Η ΓΣΕΕ με τις δράσεις της αυτές παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες για την επίτευξη της πολυπόθητης για το πολιτικό σύστημα συνεύρεσης και συνεννόησης για την εφαρμογή εκπαιδευτικών πολιτικών με γνώμονα τις επιταγές της Ε. Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. στο πλαίσιο της εφαρμογής των Μνημονίων ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Ας αναλογιστεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί, όταν με τις προτάσεις και τις δράσεις της επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις για την εφαρμογή των αντιλαϊκών εκπαιδευτικών πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου μεταξύ των μνημονιακών κυβερνήσεων της χώρας και της Ε.Ε. – Δ. Ν. Τ. – Ο. Ο. Σ. Α. που έχουν στόχο τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση της επιχειρηματικοποίησης, της ιδιωτικοποίησης και της παιδείας της αγοράς σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αυτά και να καταγγείλουν τη στάση της ΓΣΕΕ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει και να ανεχθεί την υλοποίηση και εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών σχεδίων και πολιτικών και όσους τα προωθούν και τα εφαρμόζουν.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

και ΜΟΡΦΩΣΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μαρούσι 26 – 4 – 2017

Advertisements

Comments are closed.