25/04/2017 ΑΔΕΔΥ (Ομοσπονδίες από διάσπαση υφιστάμενων δεν θα γίνονται αποδεκτές στην ΑΔΕΔΥ! #ergnews)

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την ενημέρωση που είχε τόσο από την ΠΟΣΥΠ όσο και από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, συζήτησε αναλυτικά το θέμα της αποχώρησης του Συλλόγου και την προοπτική της δημιουργίας άλλης Ομοσπονδίας και αποφάσισε τα εξής:

Σύμφωνα με την πάγια θέση της ενάντια στην πολυδιάσπαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την επιδίωξη για ενοποίηση μικρών συνδικαλιστικών ενώσεων (Ομοσπονδιών και Σωματείων – Συλλόγων) αλλά και εξετάζοντας τα δεδομένα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αντίθετη στην αποχώρηση του συγκεκριμένου Συλλόγου από την ΠΟΣΥΠ και στη δημιουργία μιας νέας Ομοσπονδίας.

Ομοσπονδίες που προέρχονται από διάσπαση υφιστάμενων δεν θα είναι αποδεκτές στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις στα εργασιακά ζητήματα, τις θέσεις και τις διεκδικήσεις στον εργασιακό χώρο δεν αντιμετωπίζονται με τη διαφορετική συνδικαλιστική οργάνωση αλλά είναι υπόθεση της διαπάλης των απόψεων και της απόφασης σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ ώστε να εκφραστούν σε αυτό όλες οι απόψεις στη συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

25/04/2017

Advertisements

Comments are closed.