26/04/2017 Ανακοίνωση 2 Σωματείων Τηλεπικοινωνιών για Εκδήλωση 28/04 & #1MGr (#ergnews)

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών

για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη Vodafone,

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Οι εργάτες του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, οι 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, οι χιλιάδες αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα της τάξης τους, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε και προκαλεί την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους, τη μετανάστευση, την προσφυγιά.

Σήμερα μετά από 8 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης ενώ συνεχίζουμε να κάνουμε “θυσίες” για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων όπως η Vodafone και ο ΟΤΕ , η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και περισσότερο την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, φέρνει όλο και πιο κοντά τα πυκνά σύννεφα του πολέμου

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει σε νέα μέτρα πάνω από τα ήδη εφαρμοζόμενα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Μας θέλουν συνένοχους. Προωθούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέα φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες.

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Στον κλάδο μας βιώνουμε αυτή την κατάσταση μιας και όλα αυτά τα χρόνια συντονισμένα οι εργοδότες επιτίθενται σε δικαιώματα και κατακτήσεις ετών. Ξηλώνουν τις συμβάσεις, πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων το 8ώρο και μαζί με αυτό και την ανάγκη μας για ξεκούραση, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, αντικαθιστούν παλιούς εργαζόμενους με νέους πιο “φθηνούς” και ευέλικτους. Στον Όμιλο Vodafone; Στον ΟΤΕ; Καμία πρωτοτυπία: κύματα απολύσεων, εθελουσιών, αλλαγών συμβάσεων, χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας, κατάργηση επιδομάτων, εδραίωση της επινοικίασης εργασίας με αποτέλεσμα τη μείωση του μέσου μισθού των εργαζομένων.

Όλοι μαζί οι εργοδότες τα βρίσκουν για το πώς συντονισμένα θα επιτεθούν στα δικαιώματά μας, ταυτόχρονα όμως μεταξύ τους τρώγονται μέχρις εσχάτων για το μοίρασμα της αγοράς, για το ποιος θα ζημιωθεί και ποιος θα βγει πιο ενισχυμένος από την κρίση. Γι’ αυτό χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει έγκλημα που δεν θα επιχειρήσουν να κάνουν, αν θεωρούν ότι αυτό βελτιώνει τη θέση τους στον ανταγωνισμό.

Η συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση, η ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεγαλώνουν τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συμμετέχει ενεργά στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ιμπεριαλιστικών ενώσεων, για τον έλεγχο των γεωστρατηγικών σχεδίων τους.

Η κυβέρνηση, οι λοιποί πολιτικοί υπηρέτες των μεγάλων ομίλων όχι μόνο δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, αλλά επιδιώκουν να την κάνουν πιο ενεργή, να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ξοδεύει κάθε χρόνο 4 δις ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή τσακίζει μισθούς και συντάξεις, κλείνει σχολεία-νοσοκομεία.

Το ΝΑΤΟ που σφάζει λαούς για τα συμφέροντα ιμπεριαλιστών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του, δεν μπορεί να φέρει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Ούτε τις παραβιάσεις συνόρων και αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία ούτε τους πρόσφυγες μπορεί να σταματήσει, αφού ο πόλεμος και η δυστυχία που σπέρνει είναι οι αιτίες που τους γεννούν!

Σε περίπτωση πολέμου, ενώ εργαζόμενοι από διάφορες χώρες καθημερινά δίνουμε την ίδια μάχη για το μεροκάματο, θα μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας, πάλι για τα δικά τους συμφέροντα. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες και τον ίδιο εχθρό, αυτόν που μας κλέβει τον ιδρώτα μας σε περίοδο “ειρήνης” και αυτόν που θέλει το αίμα μας σε περίοδο “πολέμου”.

Γι’ αυτό μία μπορεί να είναι η απάντηση! Η οργάνωση και πάλη των εργαζομένων στην Vodafone, στον ΟΤΕ αλλά και σε όλο τον κλάδο  σε κοινή συμπόρευση  με το ΠΑΜΕ, για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σήμερα που βράζει όλη η γη, ολόκληρες περιοχές από την Ουκρανία, το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στον κοινό εχθρό, το κεφάλαιο είτε ντόπιο είτε ξένο, ανοίγοντας τον δρόμο την δική μας εργατική κοινωνία, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση.

Έτσι τιμάμε το πραγματικό νόημα της 1ης Μάη.

Συνάδελφοι, τώρα παίρνουμε το λόγο εμείς!

Συμμετέχουμε όλοι στην κοινή εκδήλωση που διοργανώνουν οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ στη Vodafone και στον ΟΤΕ  (κτηρίου Κεραμεικού), το Σωματείο Εργαζομένων 360connect και η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Πετραλώνων την Παρασκευή 28/04 στις 6μμ στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (Πειραιώς & Εχελειδών, έναντι κτηρίου Πετραλώνων)

Συζητάμε για την Εργατική Πρωτομαγιά και την οργάνωση της πάλης με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10πμ στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
  • Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%.
  • Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

– Σωματείο Εργαζομένων 360 Connect

26/04/2017

Advertisements

Comments are closed.