24/04/2017 Σ Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας (Κινητοποίηση για Ασφαλιστικό 25/04 #ergnews)

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Ευρεία σύσκεψη για το ασφαλιστικό, με συμμετοχή του σωματείου μας , του ΣΕΤΗΠ, του Σωματείου Λογιστών Θεασσαλονίκης, της επιτροπής αγώνα δικηγόρων, αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/04/17 στο ΕΚΘ.

Το λόγο πήραν εκπρόσωποι των φορέων καθώς και μεμονωμένοι συναγωνιστές. Έγινε επίσης χαιρετισμός και από το συνδικάτο οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου και όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία των σωματείων και επιτροπών αγώνα

για το ασφαλιστικό, ΤΡΙΤΗ 25/04/17 στις 18:00 στο Υπουργείο Μακ. Θράκης

Παλεύουμε για:
– Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Πλήρη  αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις – παροχές – αποθεματικά! Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ – Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Άμεσα, σε περίπτωση «διαφοράς» μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου με ΔΠΥ, να υποχρεούται ο εργοδότης στην καταβολή των εισφορών του.
– Άμεση και ριζική μείωση των εισφορών! Επίδομα ανεργίας για όλους (και για τους μισθωτούς με «μπλοκάκι» και για τους αυτοαπασχολούμενους)! Μείωση των οφειλών προς τις τράπεζες σε ποσοστό 30% για ύψος δανείων μέχρι 300.000 € – πάγωμα χρεών προς το ΤΣΜΕΔΕ! Κατάργηση του ΚΕΑΟ και των ρυθμίσεων για τις κατασχέσεις! Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Ταμείο. Άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Attica Bank, με πλήρη κάλυψη του κόστους από το κράτος και μεγάλους ομίλους! Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία! Αποκλειστικά Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, ανεξάρτητα από χρέη προς το Ταμείο!
– Κατάργηση όλων των αντεργατικών φορομπηχτικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο). Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς για αναπλήρωση των απωλειών μας! Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Αφορολόγητο όριο για όλους, ατομικό 20.000 € και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος, φόρος 45% στους μονοπωλιακούς ομίλους.

24/04/2017

Advertisements

Comments are closed.