21/04/2017 ΣΕ Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (Για το θέμα της προβληματικής λειτουργίας των ανελκυστήρων #ergnews)

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες  τίθενται εκτός λειτουργίας.

Αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί ο 1 από τους 4 μεγάλους ανελκυστήρες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγάλος ανελκυστήρας της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου (νέο κτήριο) όταν φτάνει στον τρίτο  όροφο (ΜΕΘ, Χειρουργείο) πολλές φορές δεν σταματά στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα του ορόφου, αλλά χαμηλότερα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σκαλοπάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να το περάσει κλίνη ή φορείο  με ασθενή. Επίσης δυσλειτουργία υπάρχει και στις πόρτες των ανελκυστήρωντου παλαιού κτηρίου.

Αυτή η κατάσταση με την προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια. 

Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το  εργατικό προσωπικό που μεταφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων.

Για το ΔΣ

21/4/2017

Advertisements

Comments are closed.