21/04/2017 ΣΕ Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη Βόρειας Ελλάδας (Κάλεσμα για τη φετινή Πρωτομαγιά #1MGr #ergnews)

Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη Βόρειας Ελλάδας

Κάλεσμα για τη φετινή Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Πρωτομαγιά «δεν είναι αργία, είναι Απεργία». Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, με το συνεχές χτύπημα ων εργαζομένων από την ΕΕ και όλες τις κυβερνήσεις «δεξιές», «κεντρώες» ή «αριστερές», η Πρωτομαγιά έχει μεγαλύτερο νόημα από ποτέ.

Ορισμένοι κάνουν λόγο για γιορτή των «λουλουδιών», της «φύσης», της «άνοιξης». Οτιδήποτε αρκεί να αποσιωπηθεί η πραγματικότητα. Η Πρωτομαγιά είναι η αγωνιστική γιορτή της Εργατικής Τάξης. Είναι η ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διεκδικούσαν οκτάωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Ότι κατακτήθηκε τα επόμενα χρόνια, είτε αυτό είναι ο μισθός, το ωράριο, η περίθαλψη, η σύνταξη, όλα αυτά δηλαδή που πετσοκόβονται βίαια τα τελευταία χρόνια βασίστηκε σε εκείνον των αγών των εργατών του Σικάγου, καθώς και στους μεταγενέστερους που ακολούθησαν. Στα μεταλλεία του Λαυρίου το 1896, στα καπνομάγαζα το 1936, στην οικοδομή το 1960, στη Χαλυβουργία το 2012. Και είναι αυτές οι αναμνήσεις που καλούμαστε σήμερα να τιμήσουμε, όχι μόνο επετειακά-εορταστικά αλλά κυρίως στην πράξη, με τον αγώνα μας για καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς, σε κάθε κλάδο, από το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες έως τη Βιομηχανία.

Γιατί εμείς είμαστε που παράγουμε τον πλούτο,

όπως κάναμε πριν την κρίση,

κατά τη διάρκειά της,

και όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε

στην «ανάπτυξη που έρχεται»

Τη Δευτέρα 1η Μάη 2017 τιμάμε τους ήρωες της Εργατικής Τάξης που έπεσαν στον αγώνα για το ψωμί, το μεροκάματο, το ένσημο. Για μια καλύτερη ζωή για όλους τους ανθρώπους. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ στις 10 π.μ. στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα

ΤΟ Δ.Σ.

21/04/2017

Advertisements

Comments are closed.