21/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Συνεχιζόμενη επίθεση στην Unixfor #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Για την συνεχιζόμενη επίθεση στην εταιρεία πληροφορικής Unixfor

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μετά την εκ περιτροπής εργασία και τις απολύσεις, ήρθε και η μη καταβολή του μισθού ενός μήνα (Μάρτη), χωρίς καν να υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα προχωρήσει η πληρωμή.

Η επίθεση της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους της εταιρείας δεν είναι ξεκομμένη από την συνολικότερη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, όλοι μας, όταν φεύγουμε από την δουλειά αναρωτιόμαστε αν θα μας φτάσουν τα λεφτά για να πληρώσουμε λογαριασμούς, το νοίκι και τον ΕΝΦΙΑ. Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν, μετά και το τελευταίο Γιούρογκρουπ, έρχεται νέα επίθεση στα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις), στο ασφαλιστικό, στην φοροληστεία. Και το βαρέλι δεν έχει πάτο…

Γιατί έτσι ακριβώς θα έρθει η ανάπτυξη. Πάνω στα δικά μας δικαιώματα. Ανάπτυξη για τους εργοδότες και όχι για τους εργαζόμενους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το ΣΕΤΗΠ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων μας. Καταγγείλαμε στην επιθεώρηση και στο υπουργείο εργασίας το γεγονός και ύστερα από δικιά μας πίεση ορίστηκε πιο νωρίς την Παρασκευή 21/4 τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για το ζήτημα της εκ περιτροπής εργασίας.

Όμως το στοίχημα δεν θα κερδηθεί εκεί. Η πείρα έχει δείξει ότι ο μόνος τρόπος να εμποδιστούν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας είναι η συλλογική δράση και απάντηση των ίδιων των εργαζομένων. Ως πότε θα σκύβουμε το κεφάλι; Ως πότε θα υποκύπτουμε στον φόβο μήπως απολυθούμε; Ως πότε θα ψάχνουμε συνεχώς για μια καλύτερη δουλειά και θα πέφτουμε στα χειρότερα; Η λογική του να υποστούμε κάτι ακόμα για να έρθουν καλύτερες μέρες, να χάσουμε κάτι λίγο για να έρθει κάτι καλύτερο, μόνο δεινά μας έχει φέρει. Κανένα κέρδος δεν είχαμε.

Αντίθετα έχουμε εμπειρία από κινητοποιήσεις συναδέλφων σε άλλες εταιρίες που πέτυχαν ανάκληση απολύσεων (Retail Link), πληρωμή υπερωριών (Nokia), διασφάλιση του οκταώρου, διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Με οργάνωση τόσο μέσα σε κάθε επιχείρηση, όσο και συνολικότερα στον κλάδο. Σε κοινή συμπόρευση συνολικότερα με άλλους εργαζόμενους και σωματεία από άλλους κλάδους, που συσπειρώνονται στον Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στο ΠΑΜΕ. Με περιεχόμενο που θα θίγει τα συμφέροντα της εργοδοσίας, με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, κόντρα στις λογικές για ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία που ακούμε καθημερινά. Να αγωνιστούμε ενιαία απέναντι σε εργοδότη –κεφάλαιο- κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η οργάνωση στο σωματείο, η δημιουργία επιτροπής αγώνα, είναι η μοναδική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

Δίνουμε το παρόν στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Γλυφάδας – Δάφνης Παρασκευή 21/04, στις 11:30π.μ.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση του ΣΕΤΗΠ στις 30 Απρίλη εν όψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. στην ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

21/04/2017

Advertisements

Comments are closed.