21/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Για αξιολόγηση στη εταιρεία πληροφορικής Qualco #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Για την αξιολόγηση στη εταιρεία πληροφορικής Qualco

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην Qualco,

Η διοίκηση της Qualco μας κάλεσε να συμμετέχουμε στην αξιολόγηση, που θα κρίνει λέει κατα πόσο ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις και τους στόχους που μας είχε βάλει η ίδια η εργοδοσία. Το έχουμε ξαναδεί το έργο όλες εταιρείες του κλάδου τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν …

Απαιτούν να θέσουμε εμείς οι ίδιοι τους προσωπικούς μας στόχους. Να αυτο-αξιολογηθούμε και να αξιολογήσουμε τους συναδέλφους μας! Αλήθεια κατα πόσο μπορεί κάποιος απο μας να θέσει στόχους με βάση τις προσωπικές του ανάγκες-δυνατότητες και όχι με βάση τους στόχους της εταιρείας; Αυτοί οι στόχοι απαιτούν απο εμάς να δουλεύουμε παραπάνω χωρίς να διεκδικούμε, να πληρωνόμαστε λιγότερο, να συνεχίζουμε την εργασία απο το σπίτι και ο χρόνος αυτός να θεωρείται ανενεργός δηλαδη απλήρωτος, να εντείνουμε τον μεταξύ μας ανταγωνισμό. Να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με τις αξίες της κάθε εταιρείας, υποταγμένοι στο κυνήγι του ανταγωνισμού ενώ παράλληλα οι δικές μας ζωές θα χειροτερεύουν.

Και σε όλα τα παραπάνω απαιτούν την δική μας συναίνεση!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Η διαδικασία της αξιολόγησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι και για απολύσεις εργαζομένων. Δεν έχει σχέση με τη συναδελφική κριτική και αλληλοβοήθεια πάνω στη δουλειά, την ομαδική προσπάθεια. Ίσα-ίσα υπονομεύει τη συλλογικότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους αφού εστιάζει στον καθένα μας ξεχωριστά, δημιουργώντας ανταγωνισμούς και απογοητεύσεις με βάση και τα αποτελέσματα.

«και τι να κάνουμε, αφού είναι υποχρεωτικό και μπορεί να πάρω και κάτι παραπάνω αν είμαι καλός».

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Δεν μπορούμε να κυνηγάμε την “καλή” αξιολόγηση για να πάρουμε λίγα ψίχουλα παραπάνω, όπως ήδη γίνεται για παράδειγμα με τις βραδινές βάρδιες, με κόστος την απόδοσή μας και την υγεία μας. Η ατομική λύση δεν είναι λύση. Δεν είναι λύση η αποδοχή της αντεργατικής επίθεσης, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας. Οι εργοδότες στην καλύτερη θα μας πετούν ψίχουλα, ελάχιστα σε σχέση με την εργασία μας, τον πλούτο που παράγουμε. Ψίχουλα με τα όποια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυτερεύσει η ζωή η δική μας και των οικογενειών μας.

Από την άλλη, και αυτό είναι κάτι που οι εργαζόμενοι στον κλάδο το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, η εξέλιξη των τεχνολογιών και της επιστήμης είναι τεράστια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθεί άμεσα η ζωή μας, η καθημερινότητά μας. Προυπόθεση; Να χρησιμοποιείται με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι του εκάστοτε ομίλου. Οφείλουμε λοιπόν να απαιτήσουμε με βάση τα όσα παράγουμε! Ο δρόμος είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, κοινή στάση και πάλη απέναντι στις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: Οργάνωση και αγώνας σε επίπεδο εταιρίας, κλάδου και συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα που θίγονται από την πολιτική και αυτή της κυβέρνησης, βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, κόντρα στις λογικές για ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία. Για την οριστική ανατροπή αυτών που λυμαίνονται τα αποτελέσματα της εργασίας μας. Αγώνας που να αντιπαλεύει ενιαία εργοδότη-κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ για να έχουμε αποτελέσματα.

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ! ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και στην QUALCO!

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση του ΣΕΤΗΠ στις 30 Απρίλη εν όψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. στην ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

21/04/2017

Advertisements

Comments are closed.