18/04/2017 ΣΕ Χρηματοπιστωτικών & συναφών Επιχειρήσεων Αττικής (Γεν. Συνέλευση 24/04 & Απεργία #1MGr #ergnews)

Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών & συναφών Επιχειρήσεων Αττικής

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΡΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Στέλνοντας μήνυμα καταδίκης απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, που φέρνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη νέα συμφωνία μέτρων που ετοιμάζεται να φορτώσει ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων κ.α.

Ταυτόχρονα συνεχίζει τον εκβιασμό ότι έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Συνεχίζει την κοροϊδία περί αντίμετρων τη στιγμή που αυτά θα αφορούν κάποια ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια που οι ίδιοι δημιουργούν και κυρίως θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και την εργοδοσία μέσω της μείωσης της φορολογίας τους και της τροφοδότησης τους με ακόμα πιο φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους.

Καλλιεργεί παράλληλα ψεύτικες ελπίδες ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι έρχεται ανάπτυξη και ότι η χώρα μπαίνει σε εργασιακή κανονικότητα, προκαλώντας έτσι τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους κανονικότητα με μισθούς των 500 ευρώ, με ατομικές συμβάσεις, με κάθε είδους ευέλικτης μορφής απασχόλησης. Είναι το γνωστό παιχνίδι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξέρει και παίζει πολύ καλά με σκοπό να αποσπάσει τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στη νέα επίθεση που έρχεται με βάθος χρόνου.

Συναδέλφισα, συνάδελφε,

Η ανάπτυξη που προσδοκούν δεν αφορά εσένα και την οικογένεια σου. Αφορά τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους μονοπωλιακούς ομίλους, συνολικά την αστική τάξη. Αφορά αυτούς που δεν διστάζουν να φτάνουν τους εργαζόμενους κάθε μέρα στον πάτο, να τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Αφορά αυτούς που επιδιώκουν μεγαλύτερο μερίδιο από τις αγορές, από τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, από τα ξαναχάραγμα των συνόρων ακόμα κι αν αυτά προϋποθέτουν το αιματοκύλισμα των λαών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολεμικών συγκρούσεων γύρω μας. Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Λίγες μόλις μέρες μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, ο Πρωθυπουργός υπογράφοντας κοινή δήλωση των χωρών του Νότου, βρίσκει απόλυτα κατανοητό και δικαιολογημένο τον στόχο της επίθεσης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ 1η ΜΑΗ

(αιθ, εμποροϋπαλλήλων, Πλ. Μητροπόλεως)

Συζητάμε για τα προβλήματα του κλάδου μας.

Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων.

Η αντιλαϊκή –αντεργατική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος αν δεν την σταματήσουμε εμείς.

Καμία ανοχή, καμία αναμονή. Όλοι στον αγώνα!

Προετοιμάζουμε νέα απεργιακή απάντηση στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που χαράκτηκε στο Σικάγο το 1886. Έτσι τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

18/04/2017

Advertisements

Comments are closed.