18/04/2017 ΣΕ Δήμου Καλαμαριάς (Ξεκάθαρη θέση:Έξω οι νεοναζί από Συνδικάτα & χώρους δουλειάς #AntiNaziGr #ergnews)

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς

Μία πρώτη νίκη των εργαζομένων σημειώθηκε στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης καθώς δεν έγινε δεκτή η αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων που ζητούσε η «συνδικαλιστική παράταξη» της «Χρυσής Αυγής» που εμφανίστηκε στο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» (Ε.Λ.ΔΥ.Ν.)

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι είναι σεβαστή και νομότυπη η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που απέκλειε τη συμμετοχή αυτής της ΕΛΔΥΝ στις εκλογές για τη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων. Έκρινε και δικαίωσε την άποψή μας ότι το παρακλάδι της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται ως ναζιστικό μόρφωμα, που η πολύχρονη φασιστική δράση της έχει καταγραφεί σε δεκάδες ντοκουμέντα, που εκτός των άλλων ευθύνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχει καμία θέση σε κανένα δημοκρατικό θεσμό. Η «Χρυσή Αυγή», η οποία εναντιώνεται και πολεμάει την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δε νοείται να εκμεταλλεύεται τους δημοκρατικούς θεσμούς που θέλει να καταργήσει για να βολεύεται σε δημοκρατικά κοινοβούλια, ούτε βέβαια και η ΕΛΔΥΝ, μπορεί να έχει θέση στο συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα. Η «Χρυσή Αυγή», η ΕΛΔΥΝ και ο φασισμός δεν είναι συμπαραστάτες εργαζομένων, των φτωχών και των ανέργων αλλά είναι ορκισμένοι εχθροί τους. Οι αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν συνδέονται με αγκυλωτούς σταυρούς και τάγματα ασφαλείας!!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ συμπαρατάσσεται με τους συναδέλφους του Δήμου Θεσσαλονίκης στον κοινό αγώνα ενάντια στο φασισμό και τους εκφραστές του. Ταυτόχρονα δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε προσπάθεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής να βάλουν πόδι στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς. Είναι ανεπιθύμητοι. Όλοι μαζί, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε με αυτή την πρώτη νίκη. Είναι αναγκαίος ο καθημερινός αγώνας όλων μας για να μην τσιμπήσει κανένας συνάδελφος το δόλωμα, για να αποκαλύψουμε το πραγματικό τους πρόσωπο, τον ολοκληρωτισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία που υποκρύπτουν. Όπως λένε και οι στοίχοι του Φώντα Λάδη στο γνωστό τραγούδι:

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.

Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

…………………………………………………………………………………..

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχουν πάγια και ξεκάθαρη θέση:

«ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

18/04/2017

Advertisements

Comments are closed.