12/04/2017 ΟΜΕΟΤΕ (Νέα επαχθής συμφωνία #ergnews)

Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρακολουθήσαμε όλοι, με αγωνία και προσδοκία για καλύτερες ημέρες, τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η νέα επαχθής συμφωνία χρηματοδότησης των αναγκών της χώρας με τους εκπρόσωπους των δανειστών κατέληξε σε ένα ακόμα φιάσκο της δήθεν αριστερής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός κόβει κορδέλες παραδίδοντας έργα που δεν του ανήκουν, οι απεσταλμένοι του στις Βρυξέλλες συμφώνησαν σε μέτρα που συντηρούν το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Πιο συγκεκριμένα η νέα συμφωνία φέρνει νέες μειώσεις συντάξεων, νέα φορολογία, νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, απελευθέρωση απολύσεων. Ταυτόχρονα καθιστά πρακτικά αδύνατη την προκήρυξη απεργίας και πάρα πολύ δύσκολη τη συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων. Όλα αυτά με την υπόσχεση μείωσης του δημοσιονομικού χρέους της χώρας (με αστερίσκους και προϋποθέσεις που πολύ δύσκολα θα επιτευχθούν), αγνοώντας τις ανάγκες των πολιτών.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε., ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθούς χαρτζιλίκι, μαύρη ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας μία πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με σκοπό τη βελτίωση των οικονομικών και θεσμικών απολαβών όλων των εργαζόμενων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να παραμείνετε συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία του Ομίλου ΟΤΕ απομονώνοντας τις φωνές του εξωραϊσμού, της πλειοδοσίας και της μαύρης προπαγάνδας που ουδέποτε έχουν συμφωνήσει για οποιαδήποτε ΣΣΕ.

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση με υγεία και κάθε καλό σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Αθήνα 12-04-2017

Advertisements

Comments are closed.