07/04/2017 ΟΧΜΓΕ (Πρόσκληση για συζήτηση προς υπογραφή ΣΣΕ 2017 #ergnews)

Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών & Γεωτρυπανιστών Ελλάδος

 

Πρόσκληση για συζήτηση προς υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το έτος 2017

 

 

Kύριοι,

Δυστυχώς ένας από τους μεγαλύτερους και παραγωγικότερους Κλάδους της Ελληνικής οικονομίας και της παραγωγικής δραστηριότητας της Πατρίδας μας, αυτός των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου παραμένει αδίκως άναρχος. Από το 2013 ,με την λήξη των Συλλογικών Συμβάσεων του Κλάδου μας, συμβάσεων που διέπαν εργαζόμενους και εργοδότες, το μόνο που επικρατεί είναι μια πραγματική ζούγκλα? Ένα άδικο και στην κυριολεξία βάρβαρο τοπίο , τόσο για το σύνολο των συναδέλφων χειριστών ,όσο και για την πλειοψηφία της εργοδοτικής πλευράς.

Κύριοι,

χωρίς ένα ‘ μίνιμουμ’ πλαίσιο με κανονιστικούς όρους, που να ορίζει και να οριοθετεί την αγορά εργασίας του Κλάδου μας ,δυστυχώς δεν θα μπορέσει να δώσει σε καμία πλευρά αυτό που της αξίζει. Οφείλουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πραγματικό πλαίσιο Αρχών και Κανόνων που θα είναι ουσιαστικό για τον Κλάδο μας. Να ξαναχτίσουμε πάλι τις Αρχές και τις Αξίες του επαγγέλματός μας, έστω και από την αρχή, με ευθύνη και συνέπεια. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτό.

Σας προσκαλούμε ,λοιπόν, να συζητήσουμε ,να ενώσουμε ξανά δυνάμεις (άλλωστε στο παρελθόν το είχαμε αποδείξει) να καταθέσουμε απόψεις και θέσεις για το καλύτερο δυνατό του Κλάδου. Πιστεύουμε πως θέλουμε και πως μπορούμε να ξαναδιαμορφώσουμε συλλογική σύμβαση εργασίας για τους χειριστές μηχανημάτων έργου. Οι καιροί το απαιτούν ,οι κοινωνικοί εταίροι εργοδότες και εργαζόμενοι του Κλάδου των χειριστών μηχανημάτων έργου θα πρέπει να ξαναχτίσουμε το αύριο και σας προσκαλούμε να συζητήσουμε για τις προϋποθέσεις υπογραφής συλλογικής σύμβασης.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ

ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα : 07/04/2017

Advertisements

Comments are closed.