07/04/2017 ΠΕ Σταθμαρχών ΟΣΕ (Συνάντησεις με διοίκησεις ΟΣΕ & ΕΡΓΟΣΕ #ergnews)

Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος

Συνάντησεις προεδρείου ΠΕΣΟΣΕ με διοίκησεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, το προεδρείο της ΠΕΣΟΣΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθ. σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κο Βούρδα. Από πλευράς ΠΕΣΟΣΕ τέθηκαν θεματα που αφορούν την ολοκλήρωση των έργων, καθώς και τα προβλήματα που παρατηρούνται σε σχέση με αυτά.

Ο κος Βούρδας ενημέρωσε το προεδρείο της ΠΕΣΟΣΕ για την πορεία των εργασιών στα έργα που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ, ενώ διαβεβαίωσε οτι τα προβλήματα που παρατηρούνται στην σύμβαση ανάταξης της σηματοδότησης (Σύμβαση 717), που οφείλονται σε λάθος εκτιμήσεις κατα την προετοιμασία της σύμβασης και έχουν να κάνουν κυρίως με την παλαιότητα των υφιστάμενων συστημάτων και της δυσκολίας υποστήριξής τους με ανταλλακτικά, βρίσκονται σε φάση επίλυσης και οτί εώς το τέλος του τρέχοντος έτους, θα έχουμε λειτουργική σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στα τμήματα Αχαρνών-Τιθορέας και Παλαιοφαρσάλου-Πλατέος-Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα. Η πρώτη τηλεδιοίκηση που θα επαναλειτουργησει θα ειναι αυτή της Θεσσαλονίκης, κατι το οποίο αναμένεται να συμβεί μεσα στους επόμενους μήνες. Η ενημέρωση που ειχαμε για τη νέα γραμμή Τιθορέας-Λιανοκλαδίου, ειναι οτι προς το τελος καλοκαιριού αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, το προεδρείο της ΠΕΣΟΣΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΕ. Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς διοίκησης ΟΣΕ, ήταν ο Διευθ. Σύμβουλος , ο Πρόεδρος , ο Γενικός Δ/ντης δικτύου και οι Δ/ντες ΔΚ, ΔΙΣΗΣΗΚ, και ΔΙΣΥΓ.

Το προεδρείο έθεσε υπ’ όψη της διοίκησης θέματα που αφορούν την εξέλιξη της ανάταξης της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην επιδιόρθωση των βλαβών που παρουσιάζονται σε όλο το δίκτυο.

Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπών ,με τη συμμετοχή των προισταμένων των κατά τόπους επιθεωρήσεων και στελεχών απο τη ΔΙΣΥΓ και ΔΙΣΗΣΗΚ για άμεση αποκατάσταση των βλαβών που παρουσιάζονται στα συστήματα σηματοδότησης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα όπως :

  • Ευφημος μνεία για το προσωπικό που εργάστηκε στα χιόνια και στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της τελευταιας κακοκαιρίας.
  • Δωροεπιταγές για το Πάσχα. Στο σημείο αυτό έγινε παρέμβαση της ΠΕΣΟΣΕ για να μην παρατηρηθούν τα περυσινά φαινόμενα καθυστερημένης διανομής των κουπονιών.
  • Το νέο Οργανόγραμμα
  • Εκπαίδευση του προσωπικού του κλάδου σε ξένες γλώσσες.

 

Τέλος το προεδρείο έθεσε υπ’ όψη της διοίκησης, σχέδιο για την εγκατάσταση ηλεκτρικών τηλεχειριζόμενων κλειδιών στο ΣΣ Αθηνών και ΣΣ ΑΙΡ, εν όψει της λειτουργίας της διπλής γραμμής μεταξύ Αθήνας και Πειραιά και της εγκατάστασης της ηλεκτροκίνησης.

07/04/2017

Advertisements

Comments are closed.