06/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Για τη CYTA #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Συνάδελφοι στη Cyta,

Με αποκαλυπτικό τρόπο ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Cyta Ηellas, καλεί μέσω μηνύματος του τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη. Μέσω εξαγγελιών μιας σειράς περικοπών και μείωσης κόστους τις οποίες πρέπει να δεχτούμε αγόγγυστα, μας καλεί να βάλουμε όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.

Η Cyta ετοιμάζεται να μοσχοπουληθεί αλλά για να γίνει αυτό οι προϋποθέσεις είναι εμείς οι εργαζόμενοι να είμαστε με τσακισμένα δικαιώματα. Να δεχτούμε κι άλλο χτύπημα στην τιμή της εργατικής μας δύναμης. Άλλωστε όταν οι εργοδότες μιλούν για «κόστος» εννοούν πρώτα και κύρια εμάς.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι στοχεύσεις και τα άγχη των εργοδοτών δεν αφορούν τους εργαζόμενους. Αυτό που πρέπει να απασχολεί εμάς είναι η διατήρηση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Είναι οι όροι δουλειάς με τους οποίους εργαζόμαστε και μέσα στην  επιχείρηση και στον κλάδο αλλά και συνολικά. Είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας που σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές δυνατότητες να ικανοποιηθούν.

Πολύ περισσότερο σήμερα, που οι συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα νέα μέτρα και αντίμετρα αποδεικνύουν πως όλα αυτά γίνονται για να αναπτυχθεί η ανταγωνιστικότητα και να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να είμαστε άλλο θεατές.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία άλλη θυσία. Η λογική του «ας κάνω υπομονή κάτι μπορεί να γίνει», έδειξε πως μόνο χαμένοι βγήκαμε.

Το μόνο που πρέπει πια να δοκιμάσουμε είναι η δική μας δύναμη. Είναι ο καθημερινός αγώνας απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Είναι η διεκδίκηση και η πάλη μέσα από την οργάνωσή μας και στο Σωματείο των εργαζόμενων στη Cyta  και στο κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, στην γραμμή ρήξης με τις εργοδοσίες, κόντρα στον απομονωτισμό.

Να παλέψουμε για Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να διεκδικήσουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, Κλαδική Σύμβαση, που θα αναπληρώνουν τις απώλειες μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιατί εμείς έχουμε όλη τη δύναμη. Εμείς παράγουμε τον πλούτο.

Κάνουμε ξεκάθαρο στην εργοδοσία πως δεν θα βάλουμε πλάτη στα σχέδιά της!

Απαντάμε στην νέα επίθεση της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Συμμετέχουμε στο  Συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις  07/04

18:30 στην Ομόνοια

06/04/2017

Advertisements

Comments are closed.