06/04/2017 Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Πωλείται «επιμόρφωση» σε τιμή ευκαιρίας! #GrEdu #ergnews)

Γ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης

Πωλείται «επιμόρφωση» σε τιμή ευκαιρίας!

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την είσοδο με διαφημίσεις στα σχολεία ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Με τιμοκαταλόγους (δείτε εδώ http://www.01infonet.gr/programmata-spoudon/apo-apostasi/seminaria/item/346-seminaria ) προσφερόμενων μοριοδοτούμενων μάλιστα σεμιναρίων (προσέξτε και τα θέματα http://www.01infonet.gr/programmata-spoudon/apo-apostasi/seminaria/item/346-seminaria ) η εταιρεία infonet προσπαθεί να προσελκύσει κυρίως επίδοξους διευθυντές ώστε να εμπλουτίσουν το προσοντολόγιο τους! Οι διευθυντές managers που ετοιμάζονται μετά το φιάσκο της δειλής, μισής και εν τέλει «παράνομης» από το ΣΤΕ απόπειρας δημοκρατίας στα σχολεία,  χρειάζονται τίτλους με …κύρος! 

Δίνεται η δυνατότητα μάλιστα να τα παρακολουθήσουν-αγοράσουν «εξ αποστάσεως» ως προσφορά στους καταναλωτές εκπαιδευτικούς.

Η αποθέωση είναι η δελεαστική παροχή και ενός δευτέρου «τίτλου» σε κάθε έναν που αγοράζεται! 2 στην τιμή του ενός. Όταν μιλάμε για το σχολείο της αγοράςκάποιοι το βρίσκουν υπερβολικό.

Η διαφήμιση παραθέτει και ονόματα …ιταλικών πανεπιστημίων με …τρανταχτά brand namesγια όσους έχουν επιφυλάξεις και αμφιβολίες.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η .. καινοτόμος δραστηριότητα ορισμένων επιχειρήσεων που βρίσκουν νέα πεδία κερδοφορίας στο δημόσιο σχολείο και το περικυκλώνουν, αλλά κυρίως η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου που μέσω του περίφημου ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιεί παρόμοια προγράμματα.

Αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική, δημοκρατική, πλήρη και δωρεάν επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών από δημόσιους φορείς (ΑΕΙ κλπ.) με απαλλαγή απ’ τα διδακτικά καθήκοντα -ένα διαχρονικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος που θα αναβαθμίσει εκπαιδευτικούς και Εκπαίδευση- παραχωρεί και αυτόν τον τομέα στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» μαζί με τόσους άλλους.

Θεσσαλονίκη, 6 -4- 2017

Advertisements

Comments are closed.