05/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Για τις εξελίξεις στη CYTA #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι έντονες διεργασίες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα μέσα στην εταιρεία, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον  ανταγωνισμό ανάμεσα στα μεγάλα μονοπώλια στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Η εργοδοσία της Cyta, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει στο «παιχνίδι», να μπορεί να ανταγωνιστεί , προσπαθώντας παράλληλα να γίνει όσο πιο..ελκυστική γίνεται για την επικείμενη πώλησή της.

Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών εμείς οι εργαζόμενοι τα βιώσαμε και τα βιώνουμε ακόμα:

  • Με τις απολύσεις του προηγούμενου διαστήματος.
  • Με την ολοένα και αυξανόμενη πίεση να πιαστούν οι στόχοι.
  • Αυξάνοντας την επινοικιαζόμενη εργασία, την εντατικοποίηση, πράγμα που συμβαίνει σε όλο τον κλάδο.

 

 

Συνάδελφοι στη Cyta,

To προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες. Συμμετείχαμε σε συνελεύσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις, συζητήσεις για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία της Cyta πως κανένας δεν είναι μόνος του. Ήμασταν εμείς οι εργαζόμενοι στη Cyta που σηκωθήκαμε από τα γραφεία μας όταν απέλυαν συναδέλφους μας,  δείχνοντας στην πράξη ότι είμαστε ενωμένοι.

Σε αυτόν τον δρόμο που ανοίξαμε μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε. Η συντονισμένη επίθεση που  βιώνουμε πρέπει να μας βρει έτοιμους, ενωμένους και προετοιμασμένους.

Αυτό που πραγματικά πονάει την κάθε εργοδοσία είναι όταν αμφισβητείται στα ίσα η εξουσία και η παντοδυναμία της. Είναι όταν οι αγώνες μας βάζουν στο στόχαστρο την καρδία της κερδοφορίας τους. Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο  τον μεμονωμένο εργοδότη. Απέναντί μας έχουμε το σύνολο των εργοδοτών που παρά τις αντιθέσεις τους συγκλίνουν στην εκμετάλλευση μας. Τη σύγκλιση τους αυτή την βλέπουμε στην περικοπή του επιδόματος του stand by σε Vodafone, στις απολύσεις στην Victus και τον αγώνα των εργαζόμενων εκεί. Απέναντί μας έχουμε τις κυβερνήσεις τους που για λογαριασμό των εργοδοτών, φέρνουν μέτρα και αντίμετρα. Ανοίγουμε μέτωπο με τις ενώσεις τους, ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, που οι σχεδιασμοί τους , πολιτικοί, στρατιωτικοί, οικονομικοί έχουν ένα στόχο: να κερδίσουν αυτοί με το λαό να ματώνει.

Κάθε μέρα γινόμαστε  όλο και πιο δυνατοί. Οργανωνόμαστε και στο Σωματείο των εργαζόμενων στην Cyta και στο Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Μέσα από τη συμμετοχή μας, μέσα από τη συζήτηση αναδεικνύοντας τις αιτίες των προβλημάτων μας, μέσα από την καθημερινή δράση μας, μπορούμε να δώσουμε ουσιαστική απάντηση.  Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, την πάλη ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, με στόχο να δώσουμε δυναμική πανελλαδική απεργιακή απάντηση, που θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της πάλης για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 07/04 18:30, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

 

05/04/2017

Advertisements

Comments are closed.