03/04/2017 ΣΕΠΕ Αμαρουσίου (Ψήφισμα κατά των ενεργιεών της ΧΑ σε βάρος συμπολίτη μας #AntiNaziGr #GrEdu #ergnews)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου

ΨΗΦΙΣΜΑ κατά των ενεργειών της Χ. Α. σε βάρος συμπολίτη μας

(24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών)

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες της δολοφονικής φασιστικής οργάνωσης της Χ. Α. σε βάρος συμπολίτη μας (24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών) στον οποίο, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο αναίτια και χωρίς να προκληθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του.

Συγκεκριμένα ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια, οι οποίοι επιτέθηκαν στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν «ύποπτο» (για συμμετοχή στη δράση ενάντια στα γραφεία τους), καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και αφού τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν τραγικά και επικίνδυνα παραδείγματα για όλους, αλλά και χτυπήματα σε βάρος των αρχών της δημοκρατίας, της ανοχής και του διαλόγου που διδάσκουμε καθημερινά στους μαθητές μας.

Δηλώνουμε ότι οι τραμπουκισμοί των φασιστών της Χ. Α. δε μας φοβίζουν, αντίθετα μας εξοργίζουν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στο νεαρό συμπολίτη μας θύμα της δολοφονικής επίθεσης της Χ. Α. και απαιτούμε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φασιστών της Χ. Α.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή απέναντι στη δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χ. Α. προτού θρηνήσουμε κι άλλα θύματα (όπως ο Π. Φύσσας κ.ά.) από τη δολοφονική – εγκληματική δράση της.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ – ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Μαρούσι 3 – 4 – 2017

Advertisements

Comments are closed.