03/04/2017 ΣΕΠΕ Αμαρουσίου (Αναφορικά με τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και του Νηπιαγωγείου #ergnews)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου

Αναφορικά με τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και του Νηπιαγωγείου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υιοθετώντας σχετική απόφαση – κάλεσμα του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών αναφορικά με τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και του Νηπιαγωγείου αποφασίζει:

  • Επειδή τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.
  • Επειδή η  θεσμοθέτηση της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και η σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια εκπ/ση, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελεί κύριο αίτημα του εκπαιδευτικού – συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 30 χρόνια.
  • Επειδή οι εξαγγελίες για θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής τόσο από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου όσο και από τον πρώην υπουργό κ. Φίλη παραμένουν εξαγγελίες, αφού δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της.
  • Επειδή η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής θα είναι εφικτή, μόνο αφού υπάρξει νομοθέτηση και διασφάλιση των δύο βασικών της παραμέτρων, της επάρκειας των υποδομών και της στελέχωσής των με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Επειδή χρόνια τώρα με τη μη νομοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής δημιουργείται πρόσφορο έδαφος σε φορείς (ΚΕΔΕ) και συλλόγους (ΠΑΣΥΒΝ – Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων) να εμπλέκονται με ζητήματα του Νηπιαγωγείου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά τους, αμφισβητώντας νόμους και αποφάσεις ΣΤΕ (Ν. 1566/85, Ν. 3518/2006, απ. ΣΤΕ 1505/2013).

Καλούμε τη ΔΟΕ

  1. Να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία θα συμμετέχουν συνάδελφοι νηπιαγωγοί, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή και την απαίτηση έναρξης των διαδικασιών για τη νομοθέτησή της και των προεργασιών που είναι αναγκαίες για να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του νόμου.
  2. Να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης του αιτήματός της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση (απόφαση της 86ης Γ.Σ. Αντιπροσώπων Δ.Ο.Ε.) σε κεντρική ημερίδα στην Αθήνα εντός του Μαΐου με εκπροσώπους νηπιαγωγούς από κάθε σύλλογο Π.Ε. και Πανεπιστημιακούς.

Καλούμε:

  • τους Συλλόγους Π.Ε., τις Ενώσεις Γονέων και τους Φοιτητικούς Συλλόγους Παιδαγωγικών τμημάτων Νηπιαγωγών σε διαδικασίες ανάδειξης της σπουδαιότητας του παραπάνω αιτήματος μας, καθώς και
  • τα πανεπιστημιακά τμήματα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικών τμημάτων για την επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση του αιτήματος μας και την ανάδειξη της σπουδαιότητας του, ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Μαρούσι 3 – 4 – 2017

Advertisements

Comments are closed.