03/04/2017 ΣΕΠΕ Αλ Δελμούζος (Αντιστεκόμαστε στην πολιτική και στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις… #GrEdu #ergnews)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλ Δελμούζος

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική και στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που ενθάρρυνουν  την ανάπτυξη συντεχνιακών διεκδικήσεων που αμφισβητούν το δημόσιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της προσχολικής εκπαίδευσης

Σε μια εποχή που αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας του νηπιαγωγείου και αποδομείται  είτε με την απόπειρα εκτεταμένων συμπτύξεων, είτε με τη μετάλλαξη του ολοήμερου νηπιαγωγείου σε απογευματινά τμήματα φύλαξης βάλλοντας ευθέως κατά των νηπίων, των οικογενειών τους, των εργασιακών σχέσεων των νηπιαγωγών αλλά και των θέσεων εργασίας στο δημόσιο νηπιαγωγείο γίναμε μάρτυρες της απόφασης της ΚΕΔΕ  στο πρόσφατο συνέδριό της ,που υπερψηφίστηκε από δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις του μνημονιακού μπλοκ, για υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους δήμους . Στην συνέχεια ακολούθησε ο πρώην υπουργός της αξιολόγησης  -των απολύσεων στο δημόσιο και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας την ανάγκη ενιαίας δομής νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Αυτή η πολιτική  και τέτοιες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις ενθάρρυναν  και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη συντεχνιακών διεκδικήσεων που αμφισβητούν το δημόσιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής μετατρέποντάς την σε εμπορευματοποιημένη ζώνη και ζητώντας την ενοποίηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την προσχολική  φροντίδα .

Σεβόμαστε   την αγωνία όλων των εργαζομένων  για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, στηρίζοντας τους διακριτούς ρόλους  και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων.

Ατεκμηρίωτες, αντιεκπαιδευτικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις που εκπορεύονται από τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ  θα οδηγήσουν   στην συρρίκνωση του δημόσιου νηπιαγωγείου, στην απαξίωση του παιδαγωγικού του ρόλου και σε απολύσεις  χιλιάδων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες  αυτή η απόπειρα δε θα περάσει! Θα μας βρουν ενωμένους απέναντι !

Διεκδικούμε :

  • Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).
  • Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των υπαρχόντων .
  • Άμεσα  διορισμούς μόνιμων  νηπιαγωγών για στελέχωση των νηπιαγωγείων.
  • Τα νηπιαγωγεία να στελεχώνονται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς-νηπιαγωγούς απόφοιτους των παιδαγωγικών τμημάτων των ΑΕΙ.
  • Για τη φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας (μέχρι 4 ετών) πρέπει να διεκδικήσουμε δημόσιους δωρεάν  παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς,  ώστε να μπορούν να δεχτούν όλα τα παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως την έναρξη της φοίτησής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως την ηλικία των 4 ετών και φυσικά να καταργηθεί κάθε οικονομική συμμετοχή των γονέων, που λειτουργεί ανασταλτικά για την εγγραφή των παιδιών τους σε αυτούς.

 

Καλούμε όλο τον κλάδο να βρίσκεται σε εγρήγορση και την ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάπτυξης αγώνων για την αποτροπή αυτών των απαράδεκτων σχεδιασμών.

Παλλήνη : 3 -4 – 2017

Advertisements

Comments are closed.