03/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Συμμετοχή στην Απεργία στην Vodafone 04/04 #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Συνάδελφοι και συναγωνιστές στην VICTUS, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο Vodafone εκφράζει την αλληλεγγύη, την συμπαράσταση και στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους μας και στο επιχειρησιακό σωματείο, που έδωσαν άμεση απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας με τις απολύσεις συναδέλφων μας και βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις τελευταίες μέρες, και συνεχίζουν με νέα απεργία στις 4 Απρίλη.

Εξάλλου και στη Vodafone βιώνουμε τα ίδια: Απολύσεις, μερική αντικατάσταση παλιών εργαζόμενων με επινοικιαζόμενους, με νέους και φτηνότερους, μειώσεις μισθών, συνδικαλιστικές διώξεις. Η ταξική αλληλεγγύη χτίζεται με την συνειδητοποίηση του κοινού αντιπάλου, της κοινής ρίζας που έχουν τα προβλήματα μας, με την κοινή μας πάλη. Ενάντια στον διαχωρισμό και την πολυδιάσπαση αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!!! Αυτός είναι ο λόγος που στη Vodafone οι δυνάμεις μας πίεσαν τις άλλες δυνάμεις μέχρι αρχίσουν να εγγράφονται και οι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι (οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς σε όλα τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου) στο Επιχειρησιακό Σωματείο. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε για να υπάρχει ένα Σωματείο στον Όμιλο που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και είναι πάγιο αίτημά μας να υπογραφεί ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους βάζοντας τέλος στους διαχωρισμούς της εργοδοσίας. Μόνο ένα κίνημα ενωμένο στην πράξη, κατά επιχείρηση και κλάδο, πανελλαδικό που θα πηγαίνει κόντρα στους σχεδιασμούς των εργοδοτών και θα είναι αποφασισμένο να έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την κυριαρχία τους, μπορεί να αποτελέσει πραγματική εστία αντίστασης και να δώσει μια ανάσα στα προβλήματά μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε, στα δικαιώματα μας, από την εργοδοσία είναι καθημερινή, με τρομοκρατία, εντατικοποίηση, απαιτήσεις για περαιτέρω μειώσεις του μισθολογικού κόστους, απολύσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Και βέβαια με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης ή κυβερνητικού σχηματισμού – Ε.Ε. – ΔΝΤ αφού παρέχει και εξυπηρετεί την εργοδοσία με όλους τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους. Είναι καιρός εμείς οι εργαζόμενοι να μην μετρήσουμε άλλο χαμένο χρόνο, αλλά να χαράξουμε την δική μας γραμμή πάλης και αντεπίθεσης, για την ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης. Ανάκτηση των απωλειών μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, αυτό πρέπει να γίνει ο κοινός μας στόχος.

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά την δική μας δράση σε ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό, μέσα από την ισχυροποίηση των Επιχειρησιακών Σωματείων μας και του κλαδικού Συνδικάτου μας, του ΣΕΤΗΠ. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρουμε να φρενάρουμε την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, να διεκδικήσουμε ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στη Vodafone την Τρίτη 04/04. Απαιτούμε από τους εργοδότες του κλάδου να απολογηθούν και να πάρουν πίσω τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ στις 7/4/2017 στην ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ & ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

03/04/2017

Advertisements

Comments are closed.