03/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Απεργία 04/04 στην Victus #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Σ.Ε.  του ΣΕΤΗΠ στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Victus και στο επιχειρησιακό τους σωματείο.  Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις, την απόφαση για  νέα απεργία  την Τρίτη 4 Απρίλη ενάντια στις απολύσεις συνάδελφων τους.

Όλα όσα κάνει η Victus δεν γίνονται πρώτη φορά στον κλάδο. Έχουμε κι εμείς στον ΟΤΕ αντίστοιχη εμπειρία.

Η διοίκησή του τα τελευταία χρόνια μέσω συνεχών προγραμμάτων «εθελούσιων-απολύσεων» έχει αντικαταστήσει παλιούς εργαζόμενους με νέους με πολύ χαμηλότερες αμοιβές και πολύ λιγότερα δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία ΣΣΕ που υπεγράφη το 2015, για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη και η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ,  το εισαγωγικό κλιμάκιο για τους νέους εργαζόμενους ήταν κατά 40% μειωμένο σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν την υπογραφή της. Παρά, όμως, την τεράστια αυτή μείωση η διοίκηση του ΟΤΕ δεν αρκείται. Προχωρά ένα βήμα ακόμα και  δεν εντάσσει όλους τους νέους συναδέλφους στη ΣΣΕ αλλά εξακολουθεί να προσλαμβάνει εργαζόμενους με το επαίσχυντο καθεστώς της επινοικιαζόμενης εργασίας.

Απέναντι στις επιλογές της διοίκησης του ΟΤΕ και των ηγεσιών της ΟΜΕ – ΟΤΕ στάθηκαν και στέκονται μόνο οι ταξικές δυνάμεις στον όμιλο ΟΤΕ. Κατήγγειλαν τις εθελούσιες καλώντας τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν ενώ ήταν οι μόνες δυνάμεις που καταψήφισαν και τις 2 πρόσφατες ΣΣΕ που προέβλεπαν μειώσεις. Ενόψει της νέας ΣΣΕ μόνο οι ταξικές δυνάμεις έχουν καταθέσει ως πλαίσιο διεκδίκησης μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και εργοδότη, με κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας. Ταυτόχρονα, με στόχο την τόνωση της ενότητας των εργαζόμενων θέτουν ως άμεσα αναγκαία τη δημιουργία ενός σωματείου στον όμιλο (από 6 που είναι σήμερα) για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις. Αυτή την ενότητα έχουμε ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κλάδο ώστε να μπορέσουμε να αντιπαραθέσουμε ενιαίο μέτωπο απέναντι στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Οι απολύσεις στη Victus έρχονται στην περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να νομοθετήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Σε αυτά πέρα από την αύξηση της φοροληστείας και τη μείωση των συντάξεων περιλαμβάνεται και χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα στην απεργία. Αυτή η στόχευση δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζόμενων.

Η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στέκεται στο πλάι των αγωνιζόμενων συναδέλφων της Victus και συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις.

Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις

Απο-λύσεις για τα κέρδη των εργοδοτών φτώχια κι ανεργία για τους εργαζόμενους

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 07/04

Απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

03/04/2017

Advertisements

Comments are closed.