03/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Victus #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Οι σωματειακές επιτροπές στον Όμιλο ΟΤΕ εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζομένους της εταιρίας Victus που από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας. Χαιρετίζουμε την απόφαση για νέα 24 απεργία στις 04.04.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Cosmote-Evalue και στον Όμιλο ΟΤΕ συνολικότερα βιώνουμε καθημερινά στους χώρους δουλείας τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση αλλά και η αυξανομένη πίεση για την επίτευξη των στόχων της εταιρίας.

Η ίδια η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ και η πολύτιμη πείρα που έχει συγκεντρωθεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κανέναν να ξεγελαστεί για τον τρόπο που ο Όμιλος διασφαλίζει την κερδοφορία του αφού αυτή χτίζεται ακριβώς στις πλάτες των εργαζομένων και το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί πείνας, εθελούσιες – απολύσεις, επικράτηση της επινοικιαζόμενης εργασίας. Συνθήκες & όροι που βιώνεται σε έναν βαθμό και εσείς οι εργαζόμενοι στην Victus. Συνθήκες & όροι σε όλο το φάσμα της ζωής μας που έρχονται να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο με τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην σύσκεψη των σωματειακών μας επιτροπών την Κυριακή, συζητήσαμε για τις κινητοποιήσεις που κάνετε, για τις κινητοποιήσεις που γίνονται και σε άλλες εταιρίες του κλάδου. Καταλήξαμε ότι οι εργαζόμενοι έχουμε κοινά προβλήματα και ενιαία πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τις ζωές μας συσπειρωμένοι τόσο στα επιχειρησιακά σωματεία μας όσο και στο κλαδικό το ΣΕΤΗΠ, στις σωματειακές του επιτροπές. Βάλαμε κάτω τι πραγματικά ανάγκη έχουμε οι εργαζόμενοι σήμερα όχι μόνο στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά συνολικότερα και πως πρέπει και εμείς ενιαία να παλέψουμε. Γιατί και εμείς στον Όμιλο αγωνιζόμαστε καθημερινά για μια συλλογική σύμβαση εργασίας που να μας καλύπτει όλους, αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της ενοικίασης, αγωνιζόμαστε για καλύτερους μισθούς, για να σταματήσουν οι απολύσεις, η πίεση & εντατικοποίηση. Ενωμένοι και μακριά από τους διαχωρισμούς που προσπαθεί να μας επιβάλλει η εργοδοσία (αορίστου & μη, σύμβαση ΟΤΕ, Cosmote, E Value, Mellon, Manpower).

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο και συνολικά έχουμε τον τρόπο να δώσουμε την απάντηση μας στην συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε. Ο αγώνας των εργαζομένων στην εταιρία Victus, συνολικά όλες οι μάχες που δίνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλείας χρειάζεται να ενωθούν απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου, απέναντι στις κυβερνήσεις τους , σε παλιά και νέα μέτρα και να διεκδικήσουμε  τις σύγχρονες ανάγκες  και την ζωή που μας αξίζει.

Οι εργαζόμενοι με την αλληλεγγύη, την ταξική ενότητα και την πείρα μας δυναμώνουμε την αγωνιστική μας φωνή, συναντιόμαστε στον δρόμο συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη δείχνουμε την μαχητικότητα μας και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας απέναντι στο κεφάλαιο με πανελλαδική απεργία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

03/04/2017

Advertisements

Comments are closed.