03/04/2017 ΟΜΕΟΤΕ (Από συνάντηση με Πρόεδρο ΕΦΚΑ #ergnews)

Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΜΕ–ΟΤΕ με τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ κο Μπακαλέξη την Παρασκευή 31/12/2017 στα γραφεία του Φορέα στην Αθήνα. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία της κοινωνικής ασφάλισης σε εθνικό επίπεδο. Επίσης, ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη της ενιαιοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και για τα προβλήματα τα οποία έχουν αναδειχτεί.

Μεταξύ άλλων εκ μέρους μας αποτυπώθηκε το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, σε αρκετούς συναδέλφους ασφαλισμένους, με την απενεργοποίηση του ΑΜΚΑ των ίδιων ή των έμμεσα ασφαλισμένων σε αυτούς. Ο Πρόεδρος του ΕΦΚΑ δεσμεύτηκε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους των ασφαλισμένων.

Για το ζήτημα των κατασκηνώσεων ενημερωθήκαμε πως δόθηκε παράταση για το τρέχον έτος καθώς εκταμιεύτηκε το σχετικό κονδύλι της δαπάνης που απαιτεί η συγκεκριμένη παροχή. Άμεσα στην ιστοσελίδα του οργανισμού θα αναρτηθεί σχετικό ενημερωτικό σημείωμα περιγράφοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των τέκνων των δικαιούχων στις συμβεβλημένες κατασκηνώσεις. Η διαδικασία δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Με υπευθυνότητα θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη και για κάθε ζήτημα που πιθανόν θα προκύψει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Αθήνα 03-04-2017

Advertisements

Comments are closed.