03/04/2017 Α ΕΛΜΕ Αχαΐας (Για τη φορολογία μισθωμάτων κυλικείων δημοσίων σχολείων #GrEdu #ergnews)

Α Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας

Για τη  φορολογία μισθωμάτων κυλικείων δημοσίων σχολείων.

Την  Δευτέρα 3/4/2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας  συνάντηση – συζήτηση με θέμα την υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι παιδείας, του Δήμου Πατρέων και Δήμου Ερυμάνθου,  εκπρόσωπος της ΄Ενωσης Γονέων Αχαΐας, εκπρόσωπος  της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος) και αρκετοί διαχειριστές σχολικών κοινοτήτων.

  • Καταγγέλλουμε την υποχρηματοδότηση των δημόσιων σχολείων για έβδομη   συνεχή χρονιά .
  • Εμμένουμε στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, απέναντι στο «σχολείο της αγοράς » που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι θεσμοί σε συνεργασία με ντόπια οργανωμένα συμφέροντα.
  • Διαφωνούμε ριζικά με τη θεώρηση των σχολικών επιτροπών ως επιχειρήσεων και ως εκ τούτου και με τη φορολόγησή των μισθωμάτων των κυλικείων  των δημόσιων σχολείων όπως  των  επιχειρήσεων.
  • Κρίνουμε ως θετική την εξέλιξη της απαλλαγής των σχολικών επιτροπών και εφορειών από την καταβολή φόρου εισοδήματος (στο άρθρο 46  “Απαλλασσόμενα νομικά πρόσωπα” του ν. 4172/2013, στις περιπτώσεις απαλλαγής φόρου εισοδήματος, προστίθεται περίπτωση στ΄, ως εξής: «στ) Οι σχολικές επιτροπές και οι σχολικές εφορείες μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». αριθμός άρθρου τροπολογίας 61).

 

Εξέλιξη που σημειωτέον επετεύχθη μετά από πίεση τόσο των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και του εκπαιδευτικού κινήματος .

  • Παρά ταύτα συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε ώστε με κινηματικό τρόπο να αντιμετωπιστεί κάθε ανάλογη προσπάθεια στο μέλλον.

 

Για το Δ. Σ.

Πάτρα, 3 / 4 / 2017

Advertisements

Comments are closed.