03/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Τιμωρία για απώλεια teblet σε τεχνικούς του ΟΤΕ!!! #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ TABLET ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στον όμιλο ΟΤΕ,

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες στο συνδικάτο μας από εργαζόμενους στα τεχνικά τμήματα του ΟΤΕ στους οποίους επιβλήθηκε στέρηση μισθού μίας μέρας. Πρόκειται για απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να «τιμωρήσει» με αυτό τον τρόπο συνάδελφους τεχνικούς που πάνω στη δουλειά έχασαν ή τους έκλεψαν το tablet που τους παρέχει ο ΟΤΕ και είναι απαραίτητο για την καθημερινή διεκπεραίωση των εργασιών. Είναι μάλιστα εξωφρενικό το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές η επιβολή της τιμωρίας γίνεται χωρίς να εξετάζονται πλήρως οι συνθήκες που προκλήθηκε η απώλεια.

Το ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά απώλειας εργαλείων δουλειάς δεν οφείλεται στο ότι οι συνάδελφοι τεχνικοί έγιναν ξαφνικά απρόσεκτοι. Ο φόρτος εργασίας στα τεχνικά τμήματα έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω και της μείωσης του προσωπικού που κατάφερε η διοίκηση ύστερα από τις γνωστές “εθελούσιες” απολύσεις, προσωπικό το οποίο ουδέποτε αναπλήρωσε παρά τις δεσμεύσεις της. Η πίεση από τους προϊστάμενους για το κυνήγι των στόχων έχει ενταθεί και πλέον έχει επιβληθεί και ο στόχος της προώθησης προϊόντων της εταιρίας που δεν έχει καμία σχέση με το τεχνικό έργο. Έτσι και τα εργατικά ατυχήματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο αφού η εντατικοποίηση έχει αγγίξει κόκκινο.

Τα παραπάνω δεν προέκυψαν ξαφνικά. Είναι το αποτέλεσμα της αξιοποίησης από τον ΟΤΕ όλου του αντεργατικού, νομοθετικού οπλοστασίου που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και κυρίως την περίοδο της κρίσης προσέφεραν στους μεγαλοεργοδότες. Το πολυδιαφημιζόμενο οικονομικό θαύμα του ΟΤΕ των τεσσάρων περίπου δισεκατομμυρίων τζίρου κάθε χρόνο και των αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων επενδύσεων μέσα στην κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά. Χτίστηκε πάνω στο ξεζούμισμα των εργαζόμενων σε όλο τον όμιλο.

Καλούμε την διοίκηση του ομίλου να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση τιμωρίας. Να σταματήσει να απειλεί αυτούς που παράγουν τα υπέρογκα κέρδη του ομίλου. Είναι αυτοί που με την εργασία τους ταΐζουν τους μεγαλομετόχους του ομίλου, αυτούς που δεν έχουν ιδέα πως είναι να εργάζεσαι στο πεδίο. Αν επιμένουν να βρουν ενόχους ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, αφού είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που εργάζονται οι τεχνικοί.

Όσο παραμένεις θεατής τα πράγματα θα χειροτερεύουν

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

Σου λένε ότι μέσα στην κρίση οι θυσίες σου είναι απαραίτητες για να επικρατήσουν του ανταγωνισμού. Στην ανάπτυξη θα σου πουν ότι χρειάζονται και άλλες θυσίες για να διατηρήσουν την πρωτοπόρα θέση τους. Όσο τα κέρδη της επιχείρησης αυξάνονται τόσο οι συνθήκες εργασίας σου θα χειροτερεύουν, η τιμή της εργατικής σου δύναμης θα μειώνεται. Έτσι γινόταν πάντα. Το να μπει φρένο εξαρτάται μόνο από εσένα. Σε καλούμε να βγάλεις συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πείρα σου. Τα πράγματα δεν αλλάζουν γιατί εσύ δεν παίρνεις την απόφαση να τα αλλάξεις. Η ανάπτυξη που σου τάζουν αφορά μόνο τους ίδιους. Οργανώσου στο κλαδικό συνδικάτο σου και αγωνίσου για καλύτερη ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες σου σήμερα. Κάνε τώρα την αρχή συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7/4 στις 18:30 στην Ομόνοια.

03/04/2017

Advertisements

Comments are closed.