03/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Για την Unixfor – Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει τους συναδέλφους που ύψωσαν το ανάστημά τους και δεν υπέγραψαν την εκ περιτροπής εργασία που προσπαθεί να επιβάλει ο εργοδότης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και μαζί με το σωματείο να παλέψουμε ώστε να μην γίνουν πράξη τα σχέδια του εργοδότη για μειώσεις μισθών.

Η κίνηση του εργοδότη είναι συνέχεια των απολύσεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι. Επίθεση ενισχύεται με τα μέτρα που ψηφίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των εργοδοτών. Η εκ περιτροπής εργασία μπορεί να είναι μια «νόμιμη» διαδικασία για τον εργοδότη, όμως για εμάς σημαίνει μειώσεις μισθών, σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια στη ζωή μας καθώς όλο και κάτι ακόμα θα πρέπει να κουτσουρέψουμε για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το ΣΕΤΗΠ από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας αλλά και στο υπουργείο ώστε να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσει η διαδικασία. Όμως το στοίχημα δε θα κερδηθεί εκεί.

Ακόμα και αν ακολουθηθεί το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας, η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι οι μισθοί μας θα μειωθούν για να αυξηθούν τα κέρδη του εργοδότη.  Η ουσία είναι ότι εμείς θα χάσουμε για άλλη μια φορά, για να κερδίσει ακόμα περισσότερα ο εργοδότης.

Έφτασε η ώρα να αναρωτηθούμε:

Πόσο ακόμα θα κάνουμε πίσω; Πόσο ακόμα θα δεχόμαστε να χάνουμε για να κερδίζει ο εργοδότης; Πόσο ακόμα θα ζούμε πίσω από αυτό που σήμερα έχουμε ανάγκη και είναι εφικτό στην εποχή που ζούμε; Πόσο ακόμα θα καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας σαν θεατές;

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συναδέλφων μας στην InMaint, θυγατρική της Intracom, που μπροστά στις απολύσεις του εργοδότη, προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση και κατάφεραν να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συναδέλφων μας στην εταιρία Victus που απεργούν στις 4/4 και απαιτούν να παρθούν οι απολύσεις πίσω.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε και οι εργαζόμενοι στην Unixfor. Να μην εγκαταλείψουμε τη μάχη. Να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να φτιάξουμε επιτροπή αγώνα όπου με συλλογικές διαδικασίες θα οργανώσουμε την απάντησή μας μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους μας σε άλλες εταιρίες που βιώνουν την ίδια κατάσταση με εμάς. Με τον αγώνα μας, την πάλη μας, να σταματήσουμε τα σχέδια του εργοδότη για εκ περιτροπής εργασία.

Να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας, ότι η επίθεση στις ζωές μας δε θα σταματήσει αν εμείς οι ίδιοι δεν βγούμε μπροστά, αν δεν εγκαταλείψουμε την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, αν δεν ακολουθήσουμε τον δρόμο του αγώνα. Χθες ήταν οι απολύσεις 2 συναδέλφων μας, σήμερα είναι η εκ περιτροπής εργασία. Αύριο τι μας επιφυλάσσουν;;;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΌΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ

ΔΥΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 07/04

03/04/2017

Advertisements

Comments are closed.