31/03/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Για την υγιεινη & ασφάλεια #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Σ.Ε. ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ (κτίριο ΝΥΜΑ) :

Για την υγιεινη & ασφάλεια

Το τελευταίο διάστημα η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο σε όλου τους χώρους! Είναι μια πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ και κυρίως συνάδελφοι στα τηλεφωνικά κέντρα, όπως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής που ακολουθεί η διοίκηση είναι συνάδελφοί να υποφέρουν από ημικρανίες, πονοκεφάλους, προβλήματα ακοής, δηλαδή προβλήματα  υγείας που καθιστούν την καθημερινότητά ολοένα και δυσκολότερη.

Επισημαίνουμε στη διοίκηση ότι δε θα δεχτούμε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να συνεχιστούν τα φαινόμενα τέτοιας μορφής και η εμμονή της να μην αλλάζει θέση εργασίας σε εργαζόμενους που πιστοποιούν με ιατρικά έγγραφα ότι έχουν πρόβλημα με το ακουστικό. Γνωρίζουμε και γνωρίζει ότι το έργο “back office” πάντα θα υπάρχει και θα πρέπει να έχουν δικαίωμα όλοι οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα – όχι μόνο κάποιοι …εκλεκτοί!!!

Τονίζουμε ότι θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους παρακολουθώντας την εξέλιξη τέτοιων περιστατικών.

Τόσο η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων όσο και η πρόληψη τους επαγγελματικού κινδύνου είναι μέσα στις υποχρεώσεις του εργοδότη.

Με αφορμή της επερχόμενες εκλογές Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας θέτουμε τέτοια περιστατικά στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας.

Ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα Τηλεφωνικά Κέντρα στον όμιλο ΟΤΕ.

Παλεύουμε για:

  1. Ασφαλείς συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.
  1. Μέτρηση των τιμών εκπομπής θορύβου, στις αίθουσες των Τ/Κ.
  1. Εξετάσεις ακουογράμματος για τον έλεγχο της ακοής των εργαζομένων.
  1. Κατάλληλο φωτισμό – εξαερισμό – κατάλληλη θερμοκρασία χώρου.

 

Σωματειακή Επιτροπή ΣΕΤΗΠ στο κτίριο ΝΥΜΑ

31/03/2017

Advertisements

Comments are closed.